Szeret szerepelni a tehetséges fiú

2019.05.04. 07:00

Néptáncol, versel és taekwondozik a csopaki fiú

Steinhausz Gergőre méltán büszke lehet nemcsak a családja, hanem Csopak is, hiszen aktívan részt vesz a közösségi életben. Többször mondott verset, furulyázott, néptáncolt. Ráadásul a Hullámtörők TKD Klub egyik legtehetségesebb sportolója.

Szendi Péter

Steinhausz Gergő tavaly decemberben sikeresen vizsgázott a kék övért, most a piros csíkra hajt Fotó: Szendi Péter

– Három és fél évvel ezelőtt kezdtem el taekwondozni, előtte is kipróbáltam számos küzdősportot, a judót és a karatét. Szüleim annak idején egy iskolai programon nyertek kupont, amely egy hónapos edzésre jogosított fel a Hullámtörők TKD Klubban. – Nagyon megtetszett, kedvesen fogadtak, és azóta ez egy nagy szerelem – kezdi a beszélgetést Gergő, aki egy kicsit feszélyezve érzi magát, hiszen eddig nem gyakran adott interjút.

Gábor Farkas személyében egy nagyszerű embert és egy kiváló edzőt ismert meg Gergő. Számtalan érmet és előkelő helyezést szerzett megyei bajnokságokon, illetve országos megmérettetéseken, mégis a nemzetközi versenyeken elért eredményeire a legbüszkébb. A Nemzetek Kupáján, mely Hatvanban volt, küzdelem kategóriában, serdülő korosztályban az előkelő második helyet szerezte meg. Az Eagles Cup-on, Monoron, speciál technikai törésben, a dobogó harmadik fokára állhatott.

Büszkén említi, hogy tavaly decemberben sikeresen vizsgázott a kék övért. Félévenként vannak fokozat-vizsgák, a piros csík után, idén a piros övet szeretné megszerezni.

A néptáncot óvodás korában kezdte, azóta kihagyás nélkül „űzi” azt. Korábban az általános iskola Kaláris csoportjában táncolt. Jelenleg, immár második éve, tagja a Kis-Bakony Táncegyüttesnek.

Steinhausz Gergő tavaly decemberben sikeresen vizsgázott a kék övért, most a piros csíkra hajt Fotó: Szendi Péter

A családban a hagyományőrzés mindig is fontos szerepet játszott. Ezért sem volt kérdéses annak idején, hogy Gergő néptáncol. Zeneiskolába is jár, ahol tavaly furulyán, idén ősztől szaxofonon tanul.

Nem tagadja, hogy szeret szerepelni, ezért is van az, hogy a Csopaki Nyugdíjas Klub által szervezett eseményeken már többször fellépett. A versek iránti szeretetét nagypapájától, néhai Steinhausz György­től örökölte, aki Csopak kulturális életében évtizedeken keresztül vezető szerepet töltött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában