siker

2019.05.02. 10:56

Világbajnokok a veszprémi taekwondósok!

A németországi Inzell városában rendezték meg az idei taekwondo világbajnokságot, ahol három veszprémi tette próbára tudását.

B. Virág Rita

Süli Tamara és Kosztyu Veronika és Mucsi Petra és Bécsi Nikolett

A 64 ország több mint 1200 sportolóját felvonultató esemény utolsó napján a Bécsi Nikolett, Kosztyu Veronika, Mucsy Petra trió, kiegészülve a magyarbánhegyesi Süli Tamarával erőtörésben világbajnoki címet szerzett.

Balról Bécsi Nikolett Kosztyu Veronika Süli Tamara Mucsy Petra

A magyar csapatot viszonylag korán, a verseny elején pástra szólították. A remek eredmény után idegtépő várakozás kezdődött, melyik rivális, miként teljesít. Végül a mieink meggyőző fölénnyel, a második helyezett Egyesült Államok és a Harmadik Romániához képest közel a dupláját teljesítve szerezték meg az aranyérmet.

Mucsy Petra Bécsi Nikolett és Vajky László

Mucsy Petra ráadásul egyéni erőtörésben az előkelő hetedik helyen zárta a viadalt. Kitettek magukért a pétfürdői ifjúsági versenyzők is, Enyingi Márton egyéni erőtörésben végzett a harmadik helyen és állhatott fel a dobogóra.

Enyingi Ádám edzőjük Enyingi László és Enyingi Máté

Testvérével Enyingi Ádámmal pedig csapatban érdemelt ki bronzérmet speciáltörésben. Ezt követően pedig erőtörésben csapatban is a harmadik hely jutott a péti fiataloknak. Magyarország a világbajnokság éremtáblázatán a tizennegyedik zárt.

Az oklevél

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában