Tíz új, kőkemény akadályt építettek az idei viadalra a szervezők

2019.06.18. 11:30

Magyarország legkeményebb túlélőfutó versenyét tartották a pápai repülőtéren

Harmincnál több akadály és tizenkét és fél kilométer hosszú pálya várta a közel háromszáz indulót a Military Survival Run túlélő viadalon a közelmúltban, amely veszprémi sikerrel zárult.

Haraszti Gábor

Minden próbatétel komoly kihívást jelentett a résztvevőknek Fotó: Haraszti Gábor

Magyarország legkeményebb túlélőfutó versenyének adott otthont az MH Pápa Bázisrepülőtér, ahol a magyar és külföldi civileknek valamint a fegyveres-rendvédelmi szervek tagjainak 33 akadállyal, 12,5 kilométer hosszú pályával valamint a rekkenő hőséggel kellett megküzdenie.

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Military Survival Runt, amelyen kilenc nemzet 263 versenyzője mérte össze erejét és tudását. A 12,5 kilométeren változatos pályát alakítottak ki a szervezők, a természetes tavaktól az aszfaltos úton keresztül az erdőn át, a mesterséges bunkerekig minden megtalálható volt. Ezen felül 33 próbatétel várta az indulókat, melyekre katonai jellegéből adódóan hagyományos körülmények között nem lehetett felkészülni.

– Nem elég a puszta erő, gondolkodni is kell – mondta Lendvai Gábor százados, szervező. – Célunk, hogy sok kihívással találkozzanak az akadály leküzdése során a nevezők és a verseny végén mindenki megelégedve, kifáradva, épségben, sok élménnyel gazdagodva térjen haza. A visszajelzések alapján elmondhatom, hogy a megmérettetés az ország hasonló erőpróbái közül kimagaslik, egyedülálló élményt és csak nehezen leküzdhető kihívást nyújt minden olyan versenyzőnek, aki extrém módon feszegeti teljesítőképességének határait. A hőségriasztás miatt négy frissítőpontot helyeztünk el a pályán, mely tíz új akadályt tartalmaz, a forróság mellett ezek is nagy kihívás elé állították a versenyzőket.

Erdős területek, bunkerek, vizes akadályok, műanyag hordók, köteles feladatok nehezítették a versenyzők dolgát, az egyik legnehezebb állomást pedig közvetlenül a cél előtt helyezték el a pályaépítők, ahol először két U alakú kötélen kellett átlépdelni, majd következett két gerendára kötött kötélhurkokkal való mászás, végül egy oszlopsor.

Minden próbatétel komoly kihívást jelentett a résztvevőknek Fotó: Haraszti Gábor

A 2017-es Ninja Warrior győztese, Gyömrei Máté a június 1-jei civil futamon első helyezett lett, így meghívást kapott a fegyveres erők mezőnyébe is, ahol végül összetettben ismét a dobogó legmagasabb fokára szólították fel.

– Az első perctől az utolsóig szenvedtem a meleg miatt – mesélte a veszprémi mászó. – Ahol csak lehetett, igyekeztem pótolni a folyadékot, és lassabb tempót kellett választanom, mert ez az időjárás sokat kivett belőlem, le a kalappal mindenki előtt, aki vállalta a versenyt. A pályát ettől függetlenül élveztem, a verseny felénél volt egy holtpont, a tónál szerencsére felfrissültem és újult erővel mentem tovább, a mászós feladatokat persze könnyebben teljesítettem. A civil versenyen nem volt ennyire meleg, jobban ment a futás is, büszkén mondhatom, hogy összetettben a legjobb öt között négy veszprémi mászó végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában