két nap alatt három táv

2019.07.01. 14:00

Ismét Eplényben jártak az akadályfutó „spártaiak”

Hazánkban először rendeztek Trifecta-hétvégét a Spartan elnevezésű akadályfutó-sorozatban. A történelmi megmérettetésnek Eplény adott otthont, a kőkemény versenyeknek több mint hétezren vágtak neki.

Horváth Gábor

A kőkemény versenyeknek több mint hétezren vágtak neki

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az eplényi síaréna immáron harmadik alkalommal adott otthont Spartan versenynek, de ilyen még nem volt (hazánkban sem): Ezúttal két nap alatt a sorozat mind a három távján megmérethették magukat a bátor és erős próbázók. Ez az úgynevezett Trifecta, a 7500 indulóból mintegy kilencszázan voltak olyanok, akik a sprint, a super és a beast versenyen egyaránt rajthoz álltak.

A kőkemény versenyeknek több mint hétezren vágtak neki
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A program szombaton a super kategóriával (minimum 13 kilométer, 25 akadállyal) kezdődött, délután pedig a sprint viadal (minimum 5 kilométer, 20 akadállyal) következett. A legnagyobb kihívást, a beast versenyt (minimum 19 kilométer, 30 akadállyal) vasárnap rendezték. Természetesen a szervezők gondoltak a legkisebbekre is, nem maradt el a gyermekfutam sem, amely hagyományos programja a Spartan rendezvényeknek.

Mind a három számban szlovák győztest avattak, de bőven akadtak szép hazai eredmények is. Sprintben a a debreceni Szabó Dávid hatodik helyen végzett, super kategóriában pedig szintén hatodik lett a kisbéri Szednár Roland. A legkeményebb futamon két nagyszerű veszprémi teljesítmény született, legjobb magyarként Szekeres Tamás a hetedik helyen ért célba, Petróczi Márton a kilencedik pozíciót szerezte meg.

 

A szervezők tájékoztatása szerint az idei Spartan sorozat március végén Nagykanizsán indult, ahol összesen több mint tízezren teljesítették a szuper, sprint és kids versenyeket. Az évad október elején Kazincbarcikán zárul beasttel, sprinttel, valamint jótékonysági futammal és kids versenyekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában