Két érmet szereztek az ifjúsági olimpián

2019.07.28. 16:23

Varga Gréta és Molnár Attila is dobogós lett

Fantasztikus veszprémi atlétikai sikereket ünnepelhettünk az azerbajdzsáni európai ifjúsági olimpián (EYOF), ahol a Sportolj Velünk SE (SVSE) két sportolója is dobogóra állhatott.

B. Virág Rita

Tizenhat magyar atléta, köztük a két veszprémi sportoló, Varga Gréta és Molnár Attila vett részt az azerbajdzsáni Bakuban az európai ifjúsági olimpián.

Tíz sportágban, ötven ország közel kétezer 14-18 éves sportoló mutathatta meg tudását, felkészültségét az eseményen. A verseny fontos ugródeszka a fiatalok életében, már számos EYOF-győztes lett később olimpiai bajnok.

Veszprémből a Sportolj Velünk SE említett két atlétája jó formában, szép reményekkel vágott neki az eseménynek.

Molnár Attila 400 méteren új egyéni csúccsal kezdte meg a szereplését. A 48.01 másodperces idővel pedig magabiztosan jutott be a szám döntőjébe.

A fináléban is szenzációsan szerepelt, 48.09 másodperces idővel nagy hajrában végül a harmadik helyen ért célba és bronzérmet szerzett.

Később Attila a svéd váltó (400-300-200-100) tagjaként is rajthoz állt. Az Illovszky Dominik, Pap Márk, Farkas Bence, Molnár Attila összetételű csapat jó futással kiharcolta a döntőbe jutást 1:56.78-cal. Itt aztán Pap Márk helyett Bánóczy Árpád futott már, s végül a négyes az előkelő és dicséretes ötödik helyen végzett.

Varga Gréta Barbara 2000 méteres akadályfutásban mutathatta meg tudását. Az ifjú hölgy az európai ranglista második helyén állt, így joggal reménykedhetett az éremszerzésben, vagyis valamilyen kimagasló eredményben. A tehetséges sportoló 6:46.95 perces időt elérve, nagyszerűen versenyzett az egy évvel idősebbek között és a második helyet szerezte meg.

Tóthné Stupián Anikó edző lapunknak elmondta, az EYOF előtt biztos volt benne, hogy tanítványai képesek a dobogón zárni, hiszen mindketten nagyszerű formában érkeztek Bakuba. A kérdés már csak az volt, hogy maguk a sportolók is elhiszik-e, hogy képesek megoldani az előttük álló feladatot. Végül Molnár Attila és Varga Gréta is nagy önbizalommal és hittel vágott neki a kihívásoknak és tudásuknak megfelelően versenyezve érdemelték ki a dobogós helyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában