Estére fürdőnadrág

2019.07.05. 11:00

Veszprém Rali: Trencsényi József kemény, izgalmas versenyt vár

A szombat esti királyszentistváni kvalifikáció másnapján, 8.33-kor várható a 26. Taxi4 Veszprém Rallye első gyorsasági szakaszára (Kislőd–Szentgál) az első versenyautó. Majd kora este, 10 órával később érkezhet meg a győztes páros a Veszprém Aréna céldobogójára egy minden bizonnyal izgalmas, kemény nap után.

Juhász-Léhi István

Emlékkép a tavalyi versenyről: az idén is látványos lesz a veszprémi futam Fotó: rallysport.hu

Fotó: rallysport.hu

A Gránit Motorsport párosa, Matics Mihály és Németh Gergely Egerben kiesett, Miskolcon negyedikek lettek, de a harmadik, székesfehérvári futamon sem következett be a Maticsék által várt áttörés.

– Sajnos a „sikersorozatunk” tovább folytatódott, konkrétan egy tiszta gyorsaságink sem volt, mert ha éppen nem a víz forrt, akkor az olaj löttyent el és nem volt olajnyomás. Szinte csodával határos módon a negyedik pozícióban befejeztük a versenyt, de a céldobogónál már el sem akart indulni a Mitsubishi, úgy telefolyt vízzel szegénykém. Még mindig nem tudom, hogy elkészül-e a motor, de már nagyon hajlok afelé, hogy egy teljesen széria erőforrással próbálkozzunk. Veszprém egyébként is nagy próbatétel, egyrészt a hőség miatt, másrészt a gyorsaságik sem rövidek.

Matics hangsúlyozta: ismerik a veszprémi pályákat, egy defekt, vagy egy rossz ugrató azonnal el tudja dönteni a versenyt. Gyorsan, de egyben tartalékolva kell autózni.

Egyébként a Veszprém rali mindegyik pályáját szereti a pilóta: „Sokan ódzkodnak a nagy lőtértől, nekem viszont talán jobban is tetszik, mint kis lőtér. A minősége kicsit rosszabb, de szeretem azt is.”

Emlékkép a tavalyi versenyről: az idén is látványos lesz a veszprémi futam Fotó: rallysport.hu

„Napszemüveg kell, és estére fürdőnadrág. Nagyon meleg lesz, de bírom, mert a hétköznapokon is sokat szaunázom” – ezt már Trencsényi József nyilatkozta a viadal hivatalos oldalán.

A versenyző szeretne az élmezőnyben autózni, de mivel sokaknak ez a szándéka, ezért roppant nehéz csatára számít.

– Extrém élményben is volt már részem Veszprémben. Két éve, amikor a kvalifikációt bevezették, én kaptam meg 1-es rajtszámot – emlékezett vissza Trencsényi József. – A jutaspusztai rajt előtt azonban egy óriási cunami zúdult a pályára. Amíg a navigátorom a sportbírónak kiadta és visszavette a menetlevelet, teljesen elázott és elfolyt rajta az írás. Nem láttunk semmit, pedig az ablaktörlő maximális fordulatszámon ment. Jókora hátrányt szedtünk össze, később azért kellett dolgoznunk, hogy valamit faragjunk az ekkor megszerzett mínuszokból. Veszprém egyébként ilyen.

Szerinte kemény, izgalmas, kiszámíthatatlan verseny lesz a mostani is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában