A negyediket is behúzták a bakonyiak

2019.08.31. 20:02

A Telekom Veszprém újabb gólzáporos meccsen van túl

Negyven gólt szerezve nyerte meg újabb bajnoki mérkőzését a Telekom Veszprém a kézilabda NB I-ben. Szombaton a Váci KSE volt a címvédő vendége.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az NB I/B előző szezonjának bajnokát, a Váci KSE-ét fogadta szombaton az élvonalban címvédő Telekom. A veszprémiek negyedik bajnoki meccsükre készültek, természetesen három sima siker után álltak, sorrendben a Dabasnak 36, a Fürednek 40, az Egernek 51 gólt dobtak.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A bakonyiak Bodor Márk személyében újoncot avattak, a fiatal játékos a Barcelona utánpótlásából érkezett.

Nyitott védekezéssel kezdett a Telekom, vendéggóllal indult a meccs, de nem sokkal később már 3-1-et mutatott az eredményjelző.

Pontosan támadott a házigazda, ugyanakkor a Vác is igyekezett agresszívan védekezni és gyorsan befejezni akcióit, 11. perc: 7-4.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mackovsek mellett Strlek is rendkívül biztos kézzel lőtt, miközben Davis edzőnek nem tetszett a bírói felfogás, a spanyol mester haragosan tett szóvá néhány ítéletet a játékvezetőknél.

Bombagóllal kezdett a csereként beszállt Borozan, 18. perc: 13-6. Két találattal válaszolt a Vác, Mackovsek pedig elkövette első hibáját, a veszprémi nevelésű Kovács védett a szlovén harmadik hetesénél.

A Sterbiket váltó Székely hárítása után Mahé zúdította a labdát a váci kapuba, 25. perc: 16-9. Felpörgött a játékrész végére a Veszprém, amely tízre hizlalta a különbséget, de csak rövid időre, Kállai az utolsó másodpercben talált Székely hálójába.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Támadásban folytatta lendületes, pontos játékát a szünet után a Telekom, védekezésben viszont akadtak üresjáratok a házigazdánál, 36. perc: 25-16.

Nilsson találataival kezdett ismét nőni a különbség, a váciak fáradni látszottak, 40. perc: 29-17.

A kapusok, Székely és Kovács egyaránt bemutattak egy-két védést. Lékai, Gajic, majd Tönnesen volt eredményes, a másik oldalon Németh talált be.

Az 51. percben 15 gólra (36-21) nőtt a hazai előny, majd Székely hárításait követően robogott a csapat. Pályára lépett Bodor, aki az első gólját jegyezte veszprémi mezben.

Gajicé volt a negyvenedik hazai találat, ez is volt a vége, a Vác pedig 26 gólig jutott.

 

David Davis: – Jól indult a bajnokság, ezúttal is igyekeztünk alaposan felkészülni, tettük a dolgunkat. Nem az számít, hogy hány gólt lövünk, hanem az, hogy olyan elemeket gyakoroljunk, amelyeket később hasznosítani tudunk. Összességében elégedett vagyok játékosaim teljesítményével.

Skaliczki László: – Látszik, hogy a Veszprém jó úton van, ebből kaptunk most ízelítőt. Élmény egy ilyen csapat ellen pályára lépni. Akadtak jó dolgaink, de összességében több hibát vétettünk a kelleténél, sokszor döntöttünk rosszul. Többet vártam, de annak örülök, hogy nem kaptunk ötven gólt.

Székely Márton: – Ezek a meccsek nagyon jó arra, hogy mind védekezésben, mind támadásban gyakoroljunk különböző felállásokat, taktikai elemeket. Sűrű a program, hamarosan jönnek a nemzetközi mérkőzések, előre tekintünk.

Törteli Koppány: – Egy hosszú felkészülés végén vagyunk, igyekeztünk minden tőlünk telhetőt megtenni. Veszprémben nagyon nehéz játszani, főleg fizikailag megterhelő, azt gondolom, kiadtunk magunkból mindent. Örülök, hogy nem kaptunk ki húsz góllal.

Telekom-Váci KSE 40-26 (21-12)

Veszprém Aréna, 1237 néző. V.: Réti, Szedmák. Telekom Veszprém: Sterbik – Marguc 2, Yahia 2, MACKOVSEK 5 (2), STRLEK 9, NILSSON 5, Mahé 2 (1). Csere: Székely (kapus), MORAES 3, Borozan 1, Tönnesen 3, Melnyicsuk 1, Lékai 2, Gajic 4, Terzic, Bodor 1. Edző: David Davis. Váci KSE: Ulicsinyi – Nagy N. 1 (1), Kállai 3, DAVIDOVIC 5, Kocsi 1, TÖRTELI 5, Holpert 3 (1). Csere: Kovács (kapus), Antal 1, Bognár, Rédai, Rozner 3 (1), Pál 2, Németh A. 2. Edző: Skaliczki László.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában