terep mountain-bike

2019.08.06. 09:00

Két érmet is begyűjtöttek a veszprémi kerékpárosok

Egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a Veszprémi Kerékpáros Egyesület sportolói a nemrégiben megrendezett XCO országos bajnokságon.

B. Virág Rita

Kiss Kata Emma is megküzdött a tereppel, a meredekekkel, letörésekkel, ugratókkal

Forrás: Facebook/VKE/Bak Ferenc

A budapesti Kamaraerődben rendezték meg a mountain-bike szakág XCO országos bajnokságát, ahol a különböző korcsoportokban kétszáznál több versenyző nevezett. A Veszprémi Kerékpáros Egylet tizenöt fős csapattal vett részt a megméretésen.

A szervezők három különböző hosszúságú pályát alakítottak ki: az U9-es korcsoport egy 500 méteres minikörön tekert, az U11–U13-as korosztály egy 1500 méteres haladó, míg a többiek egy négy kilométeres pályán bizonyíthatták képességeiket. Utóbbi körönként 200 méter szintemelkedést is magába foglalt, ráadásul komoly meredekek, letörések, ugratók nehezítették a résztvevők dolgát. A sportolók szerint az utóbbi évek egyik legtechnikásabb és legnehezebb pályáját jelölték ki a Kamaraerdőben, ami komoly kihívást jelentett mindenkinek.

Kiss Kata Emma is megküzdött a tereppel, a meredekekkel, letörésekkel, ugratókkal
Fotó: Facebook/VKE/Bak Ferenc

A szervezők az U17 alatti korcsoportokban külön meglepetéssel készültek, a 2020-ban Magyarországról rajtoló Giro d’Italia tiszteletére rózsaszín mezt kaptak a kategóriagyőztesek.

A VKE részéről a legjobb eredményt Kiss Kata Emma érte el, aki a WU19-es korcsoportban második helyen végzett. Orosz Lili a WU15-ös korosztályban pedig bronzérmet érdemelt ki.

Az U11-eseknél Gergely Apor Ágoston a tizenötödik helyen végzett. Az U13-as kategóriában a lányoknál Bokros Kincső az előkelő ötödik helyen ért célba. A fiúknál Marczall Marcell a tizedik, Révész Ádám a tizennegyedik helyen tekert be. Az U15-ös korosztályban Monostori Noel jó teljesítményt nyújtva hatodik lett, Kiss Ádám György is a legjobb tíz között zárt, kilencedikként.

Az U17-es hölgyeknél kevés hiányzott az éremhez Gergely Virágnak, aki végül a negyedik helyen végzett, míg klubtársa, Trócsányi Laura is kitett magáért és hatodik helyen fejezte be az ob-t. Az uraknál Kovács Boldizsár Péter a tizedik helynek örülhetett. Az U19-es korosztályban Fülöp Ádám István is végig az élmezőnyben haladt, jutalma egy ötödik helyezés volt.

Az Elit férfi kategóriában Zoboki Pétert kell megemlítenünk, aki mindent kihozott magából és végül az erős mezőnyben a tizenkettedik helyezést szerezte meg.

Sajnos Szöllőssy Ádám és Hebling Lili különböző okok miatt feladta a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában