aranyérmes pólósok

2019.08.01. 07:00

Olimpiai bajnokok voltak a vendégek Balatonfűzfőn

A közösségi ház nagytermében, teltház előtt, nagyon sok gyermek és fiatal vízilabdázó volt kíváncsi Madaras Norbert és Székely Bulcsú olimpiai aranyérmes pólósokra.

Szendi Péter

Madaras Norbert (balra) és Székely Bulcsú élménybeszámolót tartott a város közösségi házában

Fotó: Szendi Péter/Napló

A Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében jó döntésnek bizonyult, hogy Balatonfűzfőre hívták a két egykori kiváló vízilabdázót, hiszen a helyi klubban közel száz gyermek űzi ezt a gyönyörű, de olykor kemény sportágat.

A hallgatóság megtudta, hogy Székely Bulcsú orvosi ajánlásra kezdett el úszni, majd vízilabdázni. Többször nyert az ifjúsági csapatokkal különféle nemzetközi tornákon. Mint mondta, ez már megalapozta annak a jövőjét, hogy huszonnégy év után, 2000-ben Sydneyben megnyerjék a hőn áhított ötkarikás játékokat.

Innentől kezdve aztán egy fantasztikus sikerszéria vette kezdetét, hiszen a Kemény Dénes által irányított válogatott, egymásután háromszor lett olimpiai bajnok, mellyel történelmi tettet hajtottak végre.

Madaras Norbert tagja volt a 2004-ben athéni olimpián aranyérmet szerzett csapatnak, csakúgy, mint a 2008-as pekingi alakulatnak is. Ő hat éves korában kezdett el úszni. Az általános iskolában szinte minden labdajátékot kipróbált, végül a vízilabdázásnál kötött ki, amelyet egyáltalán nem bánt meg. Jelenleg a Ferencváros vízilabda szakosztályának a vezetője, nemrégiben pedig megválasztották a Magyar Vízilabda Szövetség alelnökévé.

Madaras Norbert (balra) és Székely Bulcsú élménybeszámolót tartott a város közösségi házában
Fotó: Szendi Péter/Napló

Székely Bulcsú, a KSI SE utánpótlás-edzőjeként dolgozik. Szerinte a mostani tizenévesek között temérdek kiemelkedő tehetségű játékos van, akikre érdemes odafigyelni. A felkészítési módszerek azonban valamelyest változtak ahhoz képest, amikor ő tanulta a sportág csínját-bínját. Büszkén említette, hogy nemrégiben az U15-ös fiúválogatott Európa-bajnoki címet szerzett, a válogatottba jó néhány játékosa szerepelt.

Elmondták, hogy fantasztikus érzés lesz augusztus 29-én és 30-án ismét a medencébe szállni az egykori kiváló vízilabdázókkal, a Waterpolo All Star Festivalon a Duna Arénában, ahol több ezer ember előtt játszhatnak ismét. Először az orosz, majd másnap az Európa-válogatott ellen méretteti meg magát a Kemény Dénes által irányított aranycsapat.

Mint mondják nem az eredmény lesz a fontos, hanem, hogy ismét együtt lesznek a jó barátokkal, persze a frenetikus közönséget majd igyekeznek kiszolgálni, és mindkét mérkőzést megnyerni. A fűzfői fiataloknak annyit mondtak, hogy soha ne adják fel, edzenek keményen, mert a befektetett munka előbb vagy utóbb meghozza gyümölcsét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában