A fiatal Debrecen óriásit küzdött

2019.08.26. 21:11

Vereséggel indította a szezont a veszprémi futsalcsapat

Meglepetésre alulmaradt az NB I-es szezonnyitányon a veszprémi futsalcsapat, amely Frank Tamás edző első meccsén az esélytelenebb Debrecentől kapott ki hazai pályán hétfőn.

Horváth Gábor

A bakonyiak (a labdával Tar Tamás) rengeteget próbálkoztak, de csak két gólt lőttek

Fotó: Balogh Ákos/Napló

1. FCV-DEAC 2-4 (0-1)

Veszprém, 600 néző. V.: Kovács, Wittner, Nyekita. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tama, Boromisza, Bencsik Á. Csere: Klcsó, Miklós, Tar, Gyurcsányi, Bognár, Bencsik R. Edző: Frank Tamás. Debreceni EAC: Krajcsi – Szentes, Tóth A., Rácz, Varga. Csere: Tóth B., Somogyi, Nyeste, Kántor, Sustyák, Szabó, Haraszti. Edző: Elek Gergő.

A szezon első meccsén a Debrecent fogadta a tavalyi bronzérmes Veszprém. A találkozó előtt a házigazda klub az előző idény végén távozó Schmidmajer Árpád kapusedzőt és Görgics Kálmán gyúrót búcsúztatta. Az évekig a bakonyi futsalban dolgozó sportemberek emlékplakettet kaptak, amelyet Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Rajki Tamás ügyvezető adott át.

A meccs kezdőrúgását egy hölgy futballista, a már az utánpótlás válogatottba is meghívott Mecséri Anna Sára végezte el 14. születésnapja alkalmából.

Nem óvatoskodtak túlzottan a felek, mindkét együttes belevetette magát a küzdelembe, az első komolyabb helyzet a hazaiak egyik nyári szerzeménye, Tama Ádám előtt adódott. A másik oldalon Schmidmajert tornásztatták meg a debreceniek, akik pár másodperc alatt háromszor is próbálkoztak, de a veszprémi kapus állta a sarat.

Tatai József sem maradhatott ki a sorból, a hazaiak kapitánya erős lökettel kínálta meg Krajcsit. Bátran támadott a fiatal DEAC is, de a befejezéseknél kapkodtak a hajdúságiak.

A félidő második fele még az első tíz percnél is eseménydúsabb volt. Először Schmidmajer védett vetődve, majd Bognár volt közel a gólszerzéshez. Tatai, Bencsik és Tar is próbálkozott, ám hiába nyomott az 1. FCV, nem sikerült begyötörni a kapuba a labdát.

Boromisza kapufáját követően ismét kijjebb jött a Debrecen, amely az utolsó percben aztán megszerezte a vezetést, Tóth Attila kis területen cselezett szépen, majd a jobb alsóba továbbította a játékszert, 30. perc: 0-1.

Parádés támadással kezdte a DEAC a második játékrészt, de nem tudta növelni előnyét. Schmidmajer kapusnak a folytatásban is a helyén kellett lennie. Tatai rázta meg magát és le védőjét, a 24. percben egy pontos lövéssel egalizált a csapatkapitány, 1-1.

Nem sokáig volt egyenlő az állás, Tóth megpattanó lövése csorgott be Schmidmajer kapujába, 26. perc: 1-2.

A bakonyiak (a labdával Tar Tamás) rengeteget próbálkoztak, de csak két gólt lőttek
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A 28. percben megfogyatkozott a Debrecen, Szentes szabálytalankodott utolsó emberként. Felállt a veszprémi támadósor, de Tóth meglépett egy eladott labdával, Schmidmajer védett, viszont a bíró mutatta, a hatoson kívül ért kézzel a labdába, a bakonyiak hálóőre is a kiállítás sorsára jutott. A szabadrúgás megpattant és alig ment kapu mellé. Szűk egy percet volt a házigazda emberelőnyben, bő egy percet pedig a vendégek. Pontosabban ők csak lettek volna, mert első támadásukat rögtön kihasználták. Tóth lőtte meg harmadik gólját, 31. perc: 1-3.

Nyomott az 1. FCV, Tatai lövése után Boromisza tüzelt kétszer is. Frank Tamás öt a négy elleni játékra vezényelte tanítványait, jött is egy kapufa.

A 36. percben a remek napot kifogó Krajcsi kaparintotta meg a játékszert, mejd lőtt egy egész pályás gólt, 36. perc: 1-4.

Tatai szerzett labdát és szépített, 37. perc: 2-4. A veszprémiek tovább csökkenthették volna hátrányukat, de vagy elpuskázták lehetőségeiket, vagy Krajcsi hárított, egy alkalommal óriási bravúrral.

Frank Tamás: – Kicsit nehézkesen kezdtünk, de aztán felvettük a ritmust. A második félidőben felborult a pálya, az a csapat, amely ennyi helyzetet kihagy otthon, nem érdemel győzelmet.

Elek Gergő: – Rutintalan, fiatal csapattal érkeztünk, talán ennek is köszönhető, hogy csúsztunk-másztunk, óriásit küzdöttünk. Azt gondolom, kijelöltük azt az utat számunkra, amely a bennmaradáshoz vezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában