Bakos András megnyerte kategóriáját

2019.08.21. 09:00

Veszprém megyei érmek a szenior kerékpáros ob-ról

Szép Veszprém megyei eredmények születtek a Kincsesbányán rendezett országúti kerékpáros szeniorbajnokságon.

Horváth Gábor

Benedek István (balra) a második helyen zárt a hatvan év felettiek mezőnyében Fotó: a szervezők

Kincsesbánya adott otthont a szenior országúti kerékpárosok hazai bajnokságának. Az ismert körpályán jó időben kicsit szeles szakaszok várták a mezőnyöket. Természetesen Veszprém megyei versenyzők is rajthoz álltak, és sikerült több dobogós helyezést is elérniük.

A master III (50–59 évesek) kategóriában Bakos András, a Bakony Bike versenyzője tudott győzni, a balatonfüredi Kauker Attila a negyedik helyen ért célba. Ez a kategória egyben az Asztalos Sándor emlékverseny is volt, így – Benedek István 2014-es sikere után – ismét Veszprém megyébe került a vándorserleg.

Benedek István (balra) a második helyen zárt a hatvan év felettiek mezőnyében Fotó: a szervezők

Érdekesség, hogy sok negatív dolog borzolta a kedélyeket, például az ob-n doppingon értek két versenyzőt. A hatvan év felettiek (master IV) kategóriáját a tavaly motorhasználattal gyanúsított (az egyik külföldi viadalon meg is bukott) versenyző nyerte, Benedek Istvánt lehajrázva.

– Esélyese voltam a versenynek, de mivel a pályán kevés és rövid emelkedő volt, s a szél se nekem kedvezett, nem tudtam leszakítani a többieket. Többen tudtak velem jönni, a hajrára maradt a döntés. Hiába vezettem sokat, a hajrám sajnos nem a legjobb, be kellett érnem az ezüsttel, a sport ilyen nem mindig nyer az ember – mondta el Benedek István. A VKE-NELSON Pepperl-Fuchs Team bringása azért jó szezont zárt, kategóriájában harmadik helyen végzett az Austria Top Tour sorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában