A THW Kiel érkezik az arénába

2019.09.21. 07:00

David Davis: A hét mérkőzését játsszuk

A THW Kiel lesz az ellenfele szombaton a Telekom Veszprémnek a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Horváth Gábor

Egy kiváló formában lévő veszprémi csapat várja vetélytársát a Bajnokok Ligája idei második játéknapján Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az előző szezonban ezüstérmes veszprémiek magabiztos sikerrel kezdték a 2019/2020-as BL-évadot, a múlt héten 40-28 arányban múlták felül az ukrán Zaporozsje együttesét.

Most egy erősebb rivális következik, ugyanakkor ismét él a hazai pálya előnye, a Veszprém Aréna lesz a csata helyszíne.

A THW Kiel a nyitányon döntetlenre (30-30) végzett a lengyel Kielcével szemben. A németek legeredményesebbje Nikola Bilyk volt hét góllal, Steffen Weinhold ötször talált a kapuba. A THW-t most már nem az izlandi Alfred Gislason vezeti, a visszavonuló (vagy legalábbis egy ideig pihenő) legendás edzőt egy legendás játékos, a cseh Filip Jicha váltotta nyáron a kispadon. A kieliek az előző szezonban hosszú idő után nem a Bajnokok Ligájában, hanem csak az EHF-kupában szerepelhettek, viszont azt meg is nyerték.

Egy kiváló formában lévő veszprémi csapat várja vetélytársát a Bajnokok Ligája idei második játéknapján Fotó: Penovác Károly/Napló

Idén újra bombaerős a THW (amely a bajnokságban négy sikerrel és egy vereséggel áll), ám a Telekomnak senkitől sem kell félnie a mezőnyben. A főszereplők nagy csatát várnak a találkozótól, a veszprémiek szerint a Kiel biztosan szeretné meglepni ellenfelét idegenben.

– A hét meccsét játsszuk, egész Európa ránk figyel majd. A Kiel remekül játszik idén, még úgy is, hogy edzőt cserélt a nyáron. Néztem mérkőzéseiket a Super Globe-ról és természetesen a Bajnokok Ligájából is. Ugyanazt a szintet hozzák, mint az edzőváltás előtt. Általában nem kapnak ki egy gólnál többel. Kemény küzdelemre számítok a találkozó legvégéig – nyilatkozta a bakonyi egyesület honlapján David Davis edző.

Sterbik Árpád azt emelte ki, hogy a közvetlen rivális ellen fontos otthon tartani a két pontot.

– Nehéz meccsre számítok, amiből remélem, mi jövünk ki pozitívan. Ellenfelünk egy jó kis fiatal együttes, új edzővel. Remélem, hogy tudunk győzni.

Az összecsapás 17.30-kor kezdődik.

A B csoport többi párosítása, ma 17.30: Brest–Montpellier. Vasárnap, 17.00: Vardar Szkopje–Porto, 20.00: Kielce–Zaporozsje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában