Magyar Kupa

2019.10.29. 11:00

Az Újpest FC-vel csapnak össze az ajkaiak

Egy mérkőzést rendeznek meg ma a labdarúgó Magyar Kupa hetedik fordulójában. Az FC Ajka első osztályú csapatot fogad, az Újpest FC lesz a vendég a zöld-fehérek stadionjában.

Horváth Gábor

20190907 Ajka sportpálya Labdarúgás. NB II, FC Ajka–Nyíregyháza Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Minden bizonnyal rengeteg néző lesz kíváncsi a mai (18.30) FC Ajka–Újpest FC Magyar Kupa találkozóra, amelyet a televíziós közvetítés miatt játszanak kedden, az összecsapás az M4 Sporton lesz élőben látható.

Az ajkaiak az előző szezonban, még NB III-as csapatként, két NB I-es vetélytársat is vendégül láttak a kupában: az MTK Budapest „megégett” a városi stadionban (a hazaiak 2-1-es sikerrel jutottak tovább), majd a Debreceni VSC is szenvedett Ajkán, a hajdúságiak egy hosszabbításban szerzett találattal arattak 3-2-es sikert. Az élvonalban jelenleg nyolcadik Újpest FC tehát jobb, ha óvatos, főleg, hogy az ajkaiak azóta erősödtek, felkerültek az NB II-be

Ezzel együtt természetesen a vendégek a találkozó esélyesei, a győztes a legjobb 32 közé jut a sorozatban. Legutóbb 2014-ben, napra pontosan öt éve játszottak FC Ajka–Újpest kupameccset, amely hatalmas csatát hozott. Az összecsapás 1-1-re végződött – a házigazda a 91. percben egalizált –, a vendégek 11-esekkel jutottak tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában