a mindennapos mozgás jelentősége

2019.10.03. 07:00

Diáksportfesztivált rendeztek Balatonfüreden

A játék a legszebb kommunikáció az emberek között, vélekedett Kontrát Károly országgyűlési képviselő a megnyitójában a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) balatonfüredi rendezvényén, az Eötvös Loránd Általános Iskola sportcsarnokában szerdán, ahol 400 helyi és környékbeli kisiskolás sportolt játékos formában.

Kovács Erika

20191002 balatonfüred Eötvös Loránd Általános iskola. Magyar Diáksport Szövetség itt tartja vetélkedős, játékos programját Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Országos érdek, hogy mindenki sportoljon – szögezte le Bóka István, Balatonfüred polgármestere. Üdvözölte az MDSZ rendezvényét, amelynek célja, hogy játékosan ismertesse meg a gyermekekkel a mozgást, a különféle sportokat, miközben mindenkinek sikerélménye is lesz.

– Jó körülmények között tanulhatnak, sportolhatnak a diákok Balatonfüreden – erről Vörösmarty Éva, a megyei közgyűlés alelnöke beszélt a megnyitón. Büszkén említette meg, hogy Veszprém megye a sok diák sportoló, illetve a kitűnő eredmények miatt nem véletlenül tartozik az aktív megyék közé, és ezért díjat is kaptak. – A sport erősíti az egészséget, ami a legnagyobb kincs – mondta.

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke, kétszeres világbajnok magyar öttusázó kiemelte a mindennapos mozgás jelentőségét, amely örömet okoz, sok mindenre megtanít. Saját példáján keresztül beszélt arról, mit jelent a sport az ember életében, amellyel egyebek mellett megtanulja helyesen beosztani a napját, és jobban tud szervezni. Az elnök elismeréssel beszélt Balatonfüred sportéletéről, a testnevelő tanárok munkájáról.

Dombi Rudolf főszervező, magyar olimpiai és Európa-bajnok kajakozó azt mondta, a korszerű sportcsarnok miatt választották a fesztivál helyszínének az Eötvös iskolát, ahol összesen 16 benti és az udvaron levő ügyességfejlesztő pályán várták a 400 alsó tagozatos gyermeket. A diákok helyből meg a környék iskoláiból érkeztek, és nekik vidám, az élethosszig tartó, rendszeres testmozgás megalapozása érdekében játékos sportélményeket kínáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában