Hibátlan riválist fogadnak

2019.10.10. 07:00

Remek derbinek ígérkezik a Balatonfüredi KSE–FTC összecsapás

Pokoli nehéz ütközet vár a férfi kézilabda-élvonalban a Balatonfüredi KSE-re, amely a mezőny egyik legjobb formában lévő csapatát fogadja. A derbit pénteken rendezik.

Horváth Gábor

Fontos lesz a jó védekezés, Fazekas Nándor viszont most nem tud segíteni a kapuban Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az előző játéknapon, a múlt hét végén pihent a Balatonfüredi KSE (a Telekom Veszprém elleni idegenbeli mérkőzés következett volna, de azt már előrehozva, augusztus végén lejátszották a felek), Csoknyai István csapata legutóbbi meccsén, két hete könnyedén fektette két vállra hazai pályán az Egert. A 32-25-ös sikerrel a BKSE szezonbeli harmadik sikerét könyvelhette el, emellett van egy Dabas elleni döntetlenje a gárdának, amely idén eddig csak a Veszprémmel szemben maradt alul.

A tabellán ötödik balatonfürediek mérlege tehát nem rossz, következő ellenfelük azonban még ennél is jobb formával büszkélkedhet: a Ferencvárosi TC szintén öt bajnoki után áll, mindet megnyerte, így a Veszprém és a Szeged mögötti mezőny egyetlen hibátlan alakulatáról van szó.

– Az FTC jól erősített a nyáron, erősebb a csapata, mint tavaly, emellett bombaformában van riválisunk – foglalt össze Csoknyai István. A Balatonfüredi KSE szakvezetője utóbbi állítást kibontva megjegyezte: a fővárosiak eddig mindegyik meccsüket magabiztos teljesítménnyel, végig vezetve nyerték meg.

Fontos lesz a jó védekezés, Fazekas Nándor viszont most nem tud segíteni a kapuban Fotó: Penovác Károly/Napló

A zöld-fehérek a Komló elleni hazai siker után megverték idegenben a Vácot, behúzták a Tatabánya elleni derbit otthon, aztán elhozták a pontokat Mezőkövesdről, majd legutóbb kiütötték az Orosházát. – Mondhatjuk, hogy pokoli nehéz meccs vár ránk. A Fradi remek sorozatban van, sokat fut, rengeteget támad, sok gólt lő. Egységes, életveszélyes ellenfélről van szó, persze nekünk egyértelmű célunk, hogy itthon tartsuk a pontokat. Ehhez muszáj lesz száz százalékos teljesítményt nyújtanunk, nem olyat, mint legutóbb az Eger ellen, amikor voltak jó periódusaink és rosszabbak. A védekezés mellett ezúttal még a szokásosnál is nagyobb szerep hárulhat a kapusokra, mert az FTC gyors akciókat vezet, és távolról is sokat próbálkozik. Támadásban biztosan meglesznek a lehetőségeink, fontos lesz, hogy jó arányban használjuk ki helyzeteinket.

Csoknyai István elárulta, sokat videóztak, rendkívül kon­centráltan készülnek a mér­kőzésre. Együttese dolgát nehezíti, hogy Fazekas Nándor nem léphet pályára sérülés miatt, és hasonló okból Bóka Bendegúz játéka is kérdéses.

A mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik a Balaton Szabad­idő Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában