BKSE: pofon a Komlótól

2019.11.02. 20:19

A vendégek motiváltabban és kevesebb hibával játszottak, mint a Füred

Nagy meglepetésre vereséget szenvedett hazai pályán a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I-ben szombaton. A komlóiak 30 gólig jutottak vendégként.

Horváth Gábor

20191102 Balatonfüred NB I-es bajnoki kézilabda mérkőzés Balatonfüredi KSE (piros) - Sport36-Komló (kék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Remek hangulat fogadta a csapatokat, a komlóiak szép számmal képviseltették magukat, és rögtön rendkívül lelkes szurkolásba kezdtek.

A hazaiaknál 11 hónap után volt újra a csapatban Zdolik Bence, aki hosszú sérülést követően térhetett vissza.

Gyors gólgyártásba kezdtek a csapatok, a 10. percben 4-4 állt az eredményjelzőn. A folytatásban a rendkívül elszánt vendégek szereztek vezetést.

A 20. percben vették vissza az előnyt a fürediek (8-7), de nem tartott sokáig az állapot, az erőszakosan védekező Komló továbbra is tartotta magát. A 25. percben Sunajko ugrotta át a hazai védőfalat, 9-11, Csoknyai István időt kért.

Hiába, a félidő hajrájában még több volt a bántó hazai hiba, mint korábban: négy gólra növelték a különbséget a baranyaiak.

A szünet után folytatta elszánt játékát a Komló, de a BKSE is kezdett életjeleket mutatni. Faragta hátrányát a házigazda, persze nem volt könnyű dolga a szívós vetélytárssal szemben, 39. perc: 17-19.

Topic egalizált Jimenez remekbe szabott passza után (19-19), majd ismét a vendégek percei következtek, 19-21.

Újra üldöző-szerepbe kényszerült a Füred, amely rengeteg hibával játszott, 53. perc: 22-26. Nem jött újabb felzárkózás, sőt még mélyebb gödörbe kerültek a Balaton-partiak, akik végül öt gólos vereséget szenvedtek.

Csoknyai István: – Jó játékot nyújtott a Komló, mi pedig nem hittük el, hogy baj lehet. Az első félidő végén komolyabb hátrányba kerültünk. A második játékrészben ki tudtunk egyenlíteni, de a vendégek továbbra is fegyelmezettek voltak, nálunk pedig sok gyenge teljesítmény akadt.

Kilvinger Bálint: – Remek napot fogtunk ki, nagyon boldogok vagyunk, hiszen rengeteget dolgoztunk az elmúlt időszakban. Fegyelmezetten játszottunk, ez volt a kulcs. Volt egy nehéz periódusunk a második félidőben, de erősek tudtunk maradni fejben.

BKSE-Komló 25-30 (11-15)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Altmár, Horváth. Balatonfüredi KSE: Andó – Pedro 4 (3), Jimenez 2, Szöllősi 2, Topic 7, Shynkel, Bóka. Csere: Bősz (kapus), Németh 2, Kemény 2, Máthé 6 (2), Zdolik, Varga. Edző: Csoknyai István. Sport36-Komló: Granic – VASKÓ 4, Zobec 3, Jóga, Katzirz, JERKOVIC 6, MARKOVIC 4 (1). Csere: DJURDJEVIC (kapus), SUNAJKO 6, GRÜNFELDER 5, Takács 2, Kovácsevics. Edző: Kilvinger Bálint.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 7/5, ill. 1/1.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában