tizenhatodik forduló

2019.11.21. 20:29

Háromesélyes derbik a megyei első osztályban

Két szomszédvári rangadót is rendeznek az MTD Hungária megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság tizenhatodik fordulójában. A Péti MTE–Várpalotai BSK és a Devecser SE–Úrkút SK derbiken is egyaránt szombaton 13.30-tól indul majd útjára a játékszer.

Bényi Kálmán

A Balatonalmádi (középen Burcsik) idegenben gyarapítaná pontjai számát Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Péti MTE (11.)–Ada-Bau Várpalotai BSK (9.): Ellenkező előjelekkel várhatják a felek a szomszédvári derbit. A hazaiak az előző fordulóban egy hetest rúgtak a Sümegnek, míg a palotaiak ugyanennyit kaptak az Úrkúttól. Önbizalomból biztos nincs hiány most az PMTE-nél, de a rangadók mindig háromesélyesek.

Devecser SE (13.)–Úrkút SK (4.): Huszonegy pont, és kilenc hely választja el egymástól a két alakulatot a tabellán. Ezek az adatok jól jelzik az erőviszonyokat, de cseppet sincsenek könnyű helyzetben az Úrkút focistái, hiszen a papírforma szerint győzelmet kellene aratniuk.

Fűzfői AK (6.)–Csetény SE (8.): Van min javítaniuk Csucsánszky Zoltán tanítványainak, hiszen az előző játéknapon fájó vereséget szenvedtek hazai pályán a nem túl acélos Polányiaktól. A három pontot azonban nem fogják tálcán felkínálni az utóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyerő bakonyiak.

A Balatonalmádi (középen Burcsik) idegenben gyarapítaná pontjai számát Fotó: Penovác Károly/Napló

Tihanyi FC (3.)–TIAC VSE (10.): A vendégek nagyon mélyről indultak, de már csak karnyújtásnyira vannak a középmezőny elejétől. Egy esetleges győzelemmel egészen a hetedik helyig léphetnének előre. Ez nem is lenne lehetetlen küldetés, ha nem pont a bombaformában lévő Tihanyi FC ellen kellene számot adniuk tudásukról.

Ajka Kristály SE (2.)–B.tomaji SE Bonvino (7.): Mindkét alakulat bravúrosan teljesít a 2019/20-as idényben. Az Ajka Kristály jelentősen megerősített játékoskerettel, és szakmai stábbal továbbra is harcban áll a bajnoki címért, az újonc B.tomaji SE pedig több nagy múltú alakulatot maga mögött tudva a középmezőny élbolyában tanyázik. Egy színvonalas mérkőzésen hazai győzelmet várunk.

Gyulafirátót SE (12.)–Balatonalmádi SE (5.): A Rátót hazai környezetben hét találkozón mindösszesen egy pontot tudott begyűjteni, míg a Balaton-partiak idegenben, és saját pályájukon is egyaránt tizenöt-tizenöt pontot sáfárkodtak eddig össze. Az Almádi a találkozó esélyese.

Sümeg VSE (15.)–Balatonfüredi FC (1.): Az első forduló­ban a Füred egy nyolcassal küldte haza a Sümeget. Az azóta eltelt időben sem igazán jöttek az eredmények a vendéglátóknál, továbbra is a ki­esés ellen küzdenek. Amennyiben nem sikerül stabilizálni a védekezésüket, akkor ha­sonló eredmény születhet, mint az őszi nyitányon.

Herendi PSK (16.)–Magyarpolány SE (14.): Hatpontos találkozó. A Polány egy esetleges sikerrel elléphetne a kieső zónából, és megkezdhetné a felzárkózást a középmezőnyhöz. Ne felejtsük el azonban, hogy a sereghajtó herendieknek is égetően nagy szükségük lenne mindhárom pontra. A kiesési rangadón a pillanatnyi forma fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában