labdarúgó nb II

2019.11.23. 11:00

Közvetlen riválishoz utaznak az ajkaiak

Égetően szükséges a győzelem megszerzése mindkét csapatnak – vélekedett Kis Károly, az FC Ajka NB II-es labdarúgó-együttesének vezetőedzője a Soroksár elleni bajnokit megelőzően.

B. Virág Rita

Az FC Ajka (fehérben) közvetlen riválisa ellen, a Soroksárral találkozik majd vasárnap Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az előző fordulóban, két héttel ezelőtt 0-0-ás döntetlent ért el a Doroggal szemben az Ajka.

– Reális döntetlen született. A találkozón végig olyan érzése volt az embernek, hogy egyetlen gól eldöntheti a három pont sorsát. Mindkét csapatnak volt esélye, a játékosaim nagyot küzdöttek, de végül egy ponttal kellett megelégednünk – összegzett Kis Károly, az ajkaiak vezetőedzője.

Vasárnap a közvetlen üldöző Soroksár otthonába látogat az FC Ajka. A házigazda jelenleg 16. helyen áll a tabellán, négy győzelemmel, három döntetlennel és nyolc vereséggel, 15 ponttal. Az Ajka egy helyezéssel előzi meg, négy siker és négy iksz mellett, hét fiaskóval, ami összesen 16 pontot jelent.

Az FC Ajka (fehérben) közvetlen riválisa ellen, a Soroksárral találkozik majd vasárnap Fotó: Balogh Ákos/Napló

– A kéthetes szünetet igyekeztünk arra is felhasználni, hogy az év utolsó fordulóit bírjuk fizikálisan és mentálisan egyaránt. Nyilván ezekben a napokban már a Soroksár elleni ütközetre fókuszáltunk – magyarázta Kis Károly.

A vezetőedző hozzátette, nincs könnyű helyzetben, mert sok betegük volt, mindig kidőlt valaki a sorból, nem tudtak teljes csapattal készülni.

– Ez a bajnoki mindkét együttesnek égetően fontos, hiszen siker esetén több helyet is előre lehetne lépni, és megerősíteni a középmezőnyben a pozíciót is. A Soroksárt kis Fradinak is hívják, mert a zöld-fehérek fiókcsapata. Remek játékosok alkotják a keretét, képzettek, tapasztaltak, akad köztük korosztályos válogatott is (Csonka András U17-es válogatott – a szerző.). Nagy csatára számítok. Ráadásul mindkét gárdát fűti a bizonyítási vágy – fogalmazott a tréner.

Kis Károly elmondta még, Kovácsra és Pavlitzkyre továbbra sem számíthat, de nélkülük sem lehet más a cél, mint a három pont megszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában