Az NB II-es VESC is az ezüstérmes pozíciót foglalja el

2019.11.21. 07:00

Továbbra is második helyen a Szent Benedek csapata

Nagyszerű és fontos sikereket arattak a Veszprém megyei női röplabdacsapatok: az NB I-ben a Szent Benedek hazai pályán győzött, ahogy az NB II-ben a Röpisuli Ajka is, míg a VESC idegenből hozta el a pontokat.

B. Virág Rita

A Szent Benedek Balatonfüred eddig remekül teljesít a bajnokságban Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

NB I, férfi

Sümegi RE–Kecskeméti RC 0-3 (-14,-18,-24)

Sümeg, 100 néző. V.: Barabás, Nagy L. Sümegi RE: Nagy P. 8, Óhidi, Ludovics, Miklósi-Sikes, Gőczi 4, Kaposi 10, Péter 4, Majer 1, Szabó B. (liberó), Sárközi (liberó), Matyiák 6. Edző: Németh Zoltán.

Megilletődötten kezdett a Sümeg, ezt kihasználva gyorsan behúzta az első szettet a Kecskemét. A folytatásban sikerült felvenni a ritmust, és a Sümeg fej fej mellett haladt a vendégekkel. A végjáték azonban a kecskemétieknek sikerült jobban. A harmadik felvonásban még szorosabban alakult a játék, Nagy Péter kiváló nyitásaival egyenlített a Sümeg, azonban az utolsó két pontot megint a rivális ütötte be.

Magyar Kupa, férfi

MÁV Előre–Sümeg 3-1 (–24, 19, 18, 23)

Székesfehérvár, 100 néző. V: Nagy L., Pőcze. Sümeg: Majer 2, Kaposi 13, Nagy P. 9, Matyiák 9, Péter 15, Óhidi 2. Csere: Sárközi (liberó), Miklósi-Sikes 4, Ludovics 1. Szabó B. Edző: Németh Zoltán.

A férfiak Magyar Kupa-nyolcaddöntőjében utolsóként a MÁV Előre biztosította a továbbjutását, azzal, hogy az első találkozón idegenben elért 3-0-s siker után a visszavágón 3-1-re győzött a Sümeg ellen.

A Szent Benedek Balatonfüred eddig remekül teljesít a bajnokságban Fotó: Penovác Károly/Napló

NB I, női

Szent Benedek-TFSE 3-0 (23, 22, 20)

Balatonfüred, 70 néző. V.: Farkas, Nagy L. Szent Benedek Balatonfüred: Fáth (liberó), Baksa, Jezerniczky 5, Dupont 13, Sólyom, Dimitric M., Skoric N. 11, Facol 3, Zen 4, Mack, Vander Meer, Skoric M. 14, Kóra (liberó). Edző: Andrea Milodanovics.

Három szoros játszmában a végjátékban jobban összpontosító Balatonfüred megérdemelten nyert.

NB II, férfi

Sümeg-Dabronc–Veszprém 3-0 (10,15,13)

Sümeg, 50 néző. V.: Tillman, Krasznai. Dabronc: Óhidi, Kiss, Ludovics, Sárközi, Rédling, Matyiák, Péter, Majer. Edző: Németh Zoltán. VRK: Réti, Varga, Ferencz, Garamvölgyi, Molnár, Bátor, Kenyeres, Bándi, Pintér (lib). Edző: Fekete Géza.

Veszprém megyei rangadót tartottak a férfi röplabda NB II-ben, ahol a hazaiak juniorjai ellentmondást nem tűrő magabiztossággal fektették két vállra a veszprémieket.

NB II, női

SzOESE–VESC 0-3 (-15, -23, -21)

Szombathely, 30 néző. V.: Nagy L., Barabás. VESC: Zsinka, Molnár-Pintér, Rivnyák, Szvath, Bozsó, Gyarmati, Szalai, Májusi, Dordzsceren, Veresné (liberó), Iglói (liberó). Edző: Szokolikné Kalmár Judit.

Hiányos szerkezettel lépett pályára a második helyen álló VESC, sérülés miatt hiányzott Miklós Roxána és Pusztay Klaudia, míg Varga Cintia betegeskedett. Mindezek ellenére szoros, kiélezett mérkőzésen értékes 3-0-ás győzelmet értek el a bakonyiak.

Röpisuli Ajka–SzBRA II 3-0 (12, 22, 21)

Ajka, 40 néző. V.: Őri, Prukner. Röpisuli Ajka: Feri-Náray, Horváth, Dabronaki, Szabó, Nemeshanyi, Fekete, Poórné. Edző: Varga Péter. Szent Benedek U21: Sólyom, Szimicsek, Dimitric M., Zen, Erdélyi, Rummel, Kérész, Kóra (liberó). Edző: Andrea Milodanovics.

Könnyed első játszma után a második és harmadikban alaposan megdolgozott a sikerért a Röpisuli Ajka csapata, Náray és Poórné vezérletével, de Dabronaki és Horváth is értékes pontokat szerzett, és Fekete centermunkája is kiemelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában