Nagyon nem működött a hazaiak játéka az Aramis ellen

2019.12.16. 21:30

Nyolc találatot kapott hazai pályán az 1. FCV

Igen csúnya vereségbe szaladt bele az 1. FC Veszprém, amely hazai pályán kapott nyolc gólt ellenfelétől a futsal NB I-ben hétfőn.

Horváth Gábor

20191216 Veszprém NB I-es bajnoki futsal mérkőzés FC Veszprém (kék) - Aramis SE (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

1. FCV-Aramis SE 3-8 (3-3)

Veszprém, 600 néző. V.: Farkas, Futó, Janitz. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Márkus, Komáromi, Boromisza. Csere: Spandler, Klcsó, Miklós, Tar, Gyurcsányi, Varga, Bognár, Bencsik Á., Bencsik R. Edző: Frank Tamás.

Aramis SE: Soós – Sámson, Pankotai, Vattamány, Harnisch. Csere: Molnár, Fekete, Moga, Bognár B., Juhász, Fekete, Papp, Gál, Boznánszky. Edző: Flavius Moga.

A kilencedik helyen álló veszprémiek a negyedik Aramis SE-ét fogadták a bajnokság 13. fordulójában.

Az első percek nem hoztak túl sok eseményt, bezzeg a folytatás! A 4. percben mindjárt két gól is esett. Először a vendégek találtak be, Sámson potyaízű góllal szerezte meg a vezetést csapatának, 0-1.

A középkezdés után Tatait buktatták a hatoson belül, a megítélt büntetőt Gyurcsányi magabiztosan értékesítette, 4. perc: 1-1.

Az 5. percben ismét szabálytalankodtak a budaörsiek saját kapujuk előtt, a hat métereshez ezúttal is Gyurcsányi állt oda, és ezúttal sem hibázott, 2-1. A 8. percben Vattamány lopott labdát, majd a jobb alsóba lőtt, 2-2.

A folytatásban Tatai lövését blokkolták a vendégek, aztán ismét a veszprémi csapatkapitány próbálkozott, ezúttal Soós kapus és a kapufa közös erővel hatástalanította az akciót.

A 11. percben ismét az Aramisnál volt az előnyt, Fekete Márk Schmidmajert megelőzve fekve lőtt a hálóba, 2-3.

Mind a három vendéggólt komoly egyéni hiba előzte meg. Klcsó állt be Schmidmajer helyére, majd nem sokkal később védenie is kellett.

A 16. percben Gyurcsányi remek mozdulattal sarkalt Bencsik Roland elé, aki nem hibázott, Soós csak lassítani tudta a kapuba tartó játékszert, 3-3.

A szünetig hátralévő időben mindkét kapusnak akadt dolga, a csapatok egyaránt öt-öt szabálytalanságnál álltak, de több falt nem akadt és nem is változott az eredmény.

A 22. percben Sámson cselezgetett a bal oldalon és lőtt váratlanul, legalábbis Komáromit és Klcsót egyaránt meglepte a próbálkozás, 3-4.

A folytatásban Tatai volt közel az egyenlítéshez, a bakonyiak kapitányának több lehetősége is akadt. Egyre jobban keményedett a küzdelem, az 1. FCV nem tudta megszerezni a negyedik gólt, az Aramis viszont belőtte az ötödiket. A 28. percben Fekete Olivér elé került egy rövid felszabadítás, a budaörsi játékos nem találta el jól a labdát, az mégis a hálóban kötött ki, 3-5.

Az Aramis nem sokkal később kapufát lőtt, a másik oldalon pedig a gólvonalról mentettek a védők.

A 33. percben Klcsó szabálytalankodott a hatoson belül, a büntetőt Fekete Olivér értékesítette, 3-6. A 38. percben egy szöglet után Harnisch volt eredményes, 3-7. Ugyanebben a percben Fekete Márk lőtte ki pontosan a hosszú alsót, 3-8.

Frank Tamás: – Sajnálom az első félidőt, amikor „rúgtunk két öngólt”, de fel tudtunk állni. Ilyen szériában vagyunk, valami nem stimmel, de nem tudom az okát.

Flavius Moga: – Gyengén kezdtünk, de aztán feljavultunk. Elismerem, olykor szerencsénk volt, viszont tettünk is érte. Fegyelmezetten, remek hozzáállással játszottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában