Márton Eszter célja az olimpiai részvétel

2020.01.02. 11:30

Erdei Zsolt Ajkán járt, helyi bokszolóra volt kíváncsi

A Boxer SE ökölvívó termében járt nemrég Erdei Zsolt. A korábbi világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, amatőrként és profiként is rendkívül eredményes bokszoló kíváncsi volt a helyiek üdvöskéjére, Márton Eszterre.

Horváth Gábor

Erdei Zsolt (balra) kíváncsi volt az ajkaiaknál zajló munkára, nem utolsósorban Márton Eszterre Fotó: Boxer SE

Márton Eszter remek időszakot tudhat maga mögött, a fiatal ökölvívó számos versenyt nyert, többek között magyar bajnok lett. Erdei Zsolt is figyelemmel követi pályafutását. A látogatáson elhangzott, hogy Eszter legfőbb célja az olimpiai részvétel, és ennek magvalósításában – úgy tűnik – központi segítséget is kap a tehetséges fiatal.

Erdei Zsolt (balra) kíváncsi volt az ajkaiaknál zajló munkára, nem utolsósorban Márton Eszterre Fotó: Boxer SE

A Magyar Ökölvívó Szövetség hosszú távon gondolkodva szeretne „felépíteni” néhány ifjú bokszolót, a munka jövőre kezdődne, a cél a 2024-es párizsi olimpia. Nagy dolog, hogy ebbe a keretbe Márton Eszter is bekerült, számolnak vele. Horváth Tibor tanítványa egyébként már több nagy klubnak felkeltette érdeklődését, az edző elmondta, megfontolják az ajánlatokat, de elsőként az ajkai vezetőkkel tárgyalnak. A folytatásban továbbra is keményen készülnek, sőt még egy lapáttal rátesznek a korábbi edzésadagra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában