kézilabda

2020.01.15. 12:22

Szegedre igazol Borut Mackovsek

A szezon végén elhagyja a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttesét, és a bakonyiak legnagyobb riválisához, a MOL-Pick Szeged gárdájához igazol a szlovén balátlövő, Borut Mackovsek.

B. Virág Rita

20190831 Veszprém Aréna Kézilabda NB I Telekom Veszprém-Váci KSEPesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ezt a bajnoki ezüstérmes Tisza-partiak jelentették be szerdán délelőtt.

A MOL-Pick Szeged tájékoztatása szerint a 27 éves balátlövő a következő szezontól teszi át a székhelyét a délmagyarországi városba. A szlovén válogatott játékos két éves szerződést kötött.

Mint az kiderült, Mackovsek régóta jó barátságot ápol Dean Bombaccal, a szegediek szintén szlovén irányítójával és a nyártól nemcsak együtt járhatnak családjaikkal nyaralni, hanem egy csapatot is erősíthetnek.

A kék mezeseknél szintén az 51-es számú mezben szerepel majd az átlövő.

A veszprémiek nem kívántak reagálni a hírre.

Az viszont teljesen biztos, hogy további változások várhatóak még a magyar bajnok jövő évi keretét illetően. A zuhanyhíradó szerint éppen Szegedről érkezik majd Jorge Maqueda balkezes átlövő, bár ezt még egyik fél sem erősítette meg. Az évad végén lejár Kent Robin Tönnesen szerződése és mivel Pawel Packowskival is 1+1 éves kontraktust kötöttek, ezért az is felmerülhet – mivel a lengyel gyakorlatilag még nem tudott hozzátenni az idei teljesítményhez – hogy a plusz egy évre nem tart igényt a klub.

Dragan Gajic távozását és Sterbik Árpád visszavonulását már korábban bejelentették.

A Telekom Veszprémnél, akik nem érdekeltek az Európa-bajnokságon, valamint a sérülésből lábadozókkal, javában zajlik a munka. Az első mérkőzését január 31-én játssza a veszprémi csapat, a magyar bajnokságban a Váci KSE vendégeként. Február 3-án pedig Tatabányán szerepel Magyar Kupa meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában