Hepp-kupa

2020.02.15. 07:00

Címvédőként kell helytállniuk a veszprémi kosarasoknak

Címvédőként utazik Ceglédre, a Hepp-kupa négyes döntőjébe a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda-együttese, amely a fináléba jutásért a Bajával mérkőzik meg szombaton.

B. Virág Rita

Medve Máté csapatkapitány képesnek tartja társait arra, hogy megvédjék címüket és elhódítsák újra a Hepp-kupát

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az idén Cegléd ad otthont a Dr. Hepp Ferenc-emlékkupa négyes döntőjének, ahol a címvédő Hoya Pannon Egyetem Veszprém mellett az NB I/B piros csoportjának jelenlegi harmadik helyezettje, a Budafok, a hatodik Bajai Bácska FKE, valamint az alsóház, vagyis a zöld csoport listavezetője, a Ceglédi KE verseng az első helyért.

A Hoya Veszprém nehéz időszakon van túl, s zsinórban elszenvedett hét fiaskót követően végre újra megérezte a győzelem ízét, miután Miskolcon egy idegőrlő mérkőzésen egyetlen kosárral nyerni tudott (79-81).

– Mindenkit nagyon megviseltek az elmúlt hetek. Nehéz időszak volt. Belekerültünk egy negatív spirálba, ahonnan rettentő nehezen tudtuk kiküzdeni magunkat – mondta el Medve Máté, a Hoya Veszprém csapatkapitánya. Hozzátette, becsülettel, keményen dolgoztak mindannyian, hogy mielőbb véget érjen a rossz széria.

– Nagyon jót tett a lelkünknek a Miskolc elleni siker. Nagyon bízom benne, hogy mostantól elindulunk fölfelé – folytatta a csapatkapitány.

A hétvégén komoly erőpróba előtt áll a csapat, hiszen a Hepp-kupa négyes döntőben címvédőként kell bizonyítana. Az elődöntőben a Bajai Bácska FKE-vel méri össze tudását.

– Egy igen rutinos, szívós csapat lesz az ellenfelünk, amely több kiváló kinti dobóval rendelkezik. A tapasztalt játékosokra azért is kell odafigyelnünk, mert nekik egy villanásnyi idő is elég ahhoz, hogy tudják, milyen döntést hozzanak egy-egy kiélezett szituációban – magyarázta Medve Máté, aki a bajaiak agresszív védekezésére is felhívta a figyelmet.

Medve Máté csapatkapitány (labdával) képesnek tartja társait arra, hogy megvédjék címüket és elhódítsák újra a Hepp-kupát Fotó: Pesthy Márton/Napló

A másik két csapatról, a Ceglédről és a Budafokról elmondta, nem lehet megjósolni, melyik fél nyeri a csatájukat, az idei szezont ugyanis a kiegyensúlyozottság jellemzi a második vonalban.

– Bármilyen aprócska győzelem jót tesz az ember önbizalmának, és egy-egy siker ismét lendületet ad. A csapatunk minden tagja rettentően vágyik arra, hogy megnyerjük ezt a kupát. Én személy szerint is nagyon szeretném a magasba emelni a győztesnek járó trófeát, hiszen ebben a sorozatban korábban még nem játszottam, nagyon motivál a kupasiker – fogalmazott Medve Máté.

Megjegyezte, itt az idő, hogy felálljanak a padlóról, újra kreálják magukat, a csapatukat, és együtt, közös erővel harcoljanak egymásért, a győzelemért.

A Hoya–Baja találkozó szombaton 13.30 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában