A maximumot hozni

2020.02.21. 11:00

Különleges kihívásnak látja az edzői feladatot Nikola Lazics

Nem akarok semmit sem ígérni, de megpróbáljuk kihozni a maximumot a csapatból. A rájátszásban egy másik bajnokság kezdődik, ahol bármi megtörténhet – nyilatkozta lapunknak Nikola Lazics, a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s férfi kosárlabda-együttes két hete kinevezett új edzője.

B. Virág Rita

A szerb Nikola Lazics örömmel érkezett Veszprémbe

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Nikola Lazics a Naplónak úgy fogalmazott, nem sokat hezitált a Veszprém megkeresésére, éppen szabad volt, és szívesen segít, a kialakult helyzet ugyanis számára is egy különleges, érdekes kihívás.

– Nehéz helyzetben vettem át a csapatot. Ez alatt a rövid idő alatt egyre inkább az a véleményem, hogy egyáltalán nem a játékosok tudásával van a baj. Belekerültek egy rossz szériába, amelyből nagyon nehezen kecmeregnek ki, és emiatt odalett az önbizalmuk. Ezt látom a gyenge szereplés elsődleges okának – húzta alá a szerb szakember, aki az előző fél évben még az A csoportban szereplő Jászberény szakvezetője volt.

Az elmúlt hetekben hárman is távoztak az együttesből, ezeket a játékosokat igyekeztek pótolni, Kozma Gergő, Verasztó Péter és a lett Guntis Sipolins érkezett.

– Nem volt túl sok szabad játékos a piacon, hiszen vészesen közeledik az átigazolási időszak vége. Két fiatallal és a lett légióssal próbáltuk feltölteni a keretünket. Nincs túl sok időnk a rájátszásig, ám ebben a pár hétben szeretnénk a pozíciónkon javítani – fogalmazott a szakember. A bajnokságról elmondta még, a Budafok, a MAFC és a Nyíregyháza ebben a pillanatban jobb helyzetben van, ám ez nem jelenti azt, hogy minden esély elúszott volna a feljutásra.

– Nem akarok semmit sem ígérni, de megpróbáljuk a maximumot kihozni a csapatból. A rájátszás az egy másik kávéház, ott tiszta lapokkal indulhatunk, és ott bármi megtörténhet – hangsúlyozta.

A tréner hozzátette, mivel nem az idény elején kezdte meg a munkát Veszprémben, ezért egyelőre nem a saját stílusában, a saját játékfilozófiája szerint játszik a gárda, inkább a megtanult figurákra, formációkra, valamint a meglévő erényekre igyekszik támaszkodni és azokhoz alkalmazkodni.

A szerb Nikola Lazics örömmel érkezett Veszprémbe
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Nikola Lazics először pénteken mutatkozik be a hazai közönség előtt, a tizenharmadik Pécs látogat Veszprémbe.

– Nekünk mostantól egyik mérkőzés sem könnyű. Fiatal, gyors kosárlabdát játszó riválist fogadunk. Természetesen nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése. Sajnos a héten Madár Máté betegséggel küszködött, nem tudom még, hogy vállalni tudja-e a játékot – zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában