edzőként legnagyobb sikereit Veszprémben érte el

2020.02.12. 08:11

Végső búcsút vettek Kaló Sándortól, a tatabányai kézilabda legendás alakjától

Tatabányán több százan kísérték el utolsó útjára az egykori bajnokot és kapitányt, az egyetemes, a magyar és a tatabányai kézilabdázás legendás alakját, Kaló Sándort, aki idén töltötte volna be 76. életévét.

Tatabányán temették el az egykori bajnokot és kapitányt, Kaló Sándort. (Fotó: Zantleitner I. / 24 Óra)

A Síkvölgyi temetőben, ravatalánál egykori sport- és csapattársak, ellenfelek, barátok, ismerősök, szurkolók és tisztelői gyászoltak együtt a kiváló sportember családjával, hozzátartozóival kedden, írta meg a kemma.hu. A Tatabányai Bányász klasszisát a Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekintette. A szövetség képviselője búcsúztatójában felelevenítette Kaló Sándor életének és sportpályafutásának meghatározó állomásait.

Kaló Sándor első magyar kézilabdázóként, már a másodosztályú Tatabányából meghívást kapott a válogatottba, amelynek tizenegy esztendőn keresztül meghatározó alakja volt. Erre alig van példa. Klubjával, a Bányásszal kétszer nyert Magyar Kupát és háromszor bajnokságot. A magyar válogatott tagjaként 130-szor ölthette magára a címeres mezt. Kivételes képességei, tehetsége, sportemberi magatartása emelték a legnagyobbak sorába. A nemzeti együttessel részt vett olimpián és világbajnokságon is. Kétszer választották az év kézilabdázójának és kétszer lett gólkirály.

Sikeres sportpályafutását követően edzőként és szövetségi kapitányként is maradandót alkotott. Kapitányként dirigálta 1999-ben az ifjúsági Európa-bajnokságot nyert válogatottat. Klubedzőként a legnagyobb sikereit Veszprémben érte el, ahol az ő irányításával nyert először, majd még két alkalommal magyar bajnokságot a bakonyi gárda, miközben a kupában is négyszer diadalmaskodtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában