A lett légiós ezúttal is kitett magáért

2020.03.09. 07:00

Sorozatban negyedik sikerüket aratták a veszprémi kosarasok

Nagyot küzdött a sikerért a Hoya Pannon Egyetem Veszprém a TF-Budapest gárdájával szemben a kosárlabda NB I/B piros csoportjában.

B. Virág Rita

Guntis Sipolins igazolása bevált, most is kiválóan játszott

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hoya Veszprém–TF-BP 83-77 (21-18, 24-18, 20-25, 18-16)

Veszprém, 410 néző. V.: Győrfy, Vida, Vajda. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Szabó 15/6, Madár 19/9, Füzi 4, Völgyi 5, Sipolins 24. Csere: Czirbus, Kozma, Medve 13/6, Verasztó 3/3. Edző: Nikola Lazic.

TF-Budapest: Czura 27/3, Deák 6/6, Kerkai 1, Karosi 3/3, Ivosev 24/6. Csere: Somogyfoki 10, Kovács 2, Kutrovich 4, Timkó. Edző: Vladimir Vlasko.

Az alapszakaszbeli helyezések szempontjából már minden mérkőzés kulcsfontosságú, ezért nem engedhette meg azt a luxust a Hoya, hogy hazai pályán a TF ellen pontokat veszítsen.

Mégis a fővárosiak kezdtek jobban, az első percekben rendre egy-két ponttal vezettek (5-7). A negyed végéig fej fej mellett haladtak a csapatok, Medve triplája zárta le a játékrészt. A második felvonásban először harcolt ki ötpontos előnyt a Veszprém Sipolins duplája után 32-27-re állt a meccs.

Egyre feszesebben védekeztek a hazaiak, Sipolins uralta a palánk alatti területet, és a remek megmozdulásaival a 14. percben már 36-29-re vezetett a Hoya.

Három percig azonban nem sikerült betalálni, fel is zárkózott a rivális (36-34). Verasztó és Medve triplái viszont jókor érkeztek, a félidőben 45-36-os eredményt mutatott a kijelző.

Guntis Sipolins igazolása bevált, most is kiválóan játszott
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hiába védekezett jól a Veszprém, a támadásai pontatlanok voltak, így nem sikerült növelni a különbséget, sőt a TF fokozatosan közelebb zárkózott (55-50, 65-61).

Az utolsó játékrészben egyetlen pont előnye maradt a Hoyának (65-64), azonban szerencsére higgadtak maradtak a vendéglátók. Főleg Sipolins, aki nemcsak közelről, hanem a büntető vonalról is eredményes tudott lenni (72-68). Óriási küzdelem alakult ki, ám hiába kapaszkodott a TF, mert a Veszprém Sipolins stabilitásának és Szabó lelkes játékának, köszönhetően megnyerte a találkozót.

Nikola Lazics: – A támadásunk nem volt a helyén, sok hibával kosárlabdáztunk. A védekezésünk viszont jó volt, és ez az, ami döntött ma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában