Perez is a legjobbak közt

2020.04.15. 19:10

A kubai származású klasszis lett az All-star balátlövője

A szurkolók szavazatai alapján kihirdette az elmúlt 43 év All-star csapatát a Telekom Veszprém. A drukkerek javaslata alapján a legtöbb voksot a balátlövő pozícióban Carlos Perez kapta.

B. Virág Rita

Carlos Perez (balra) ma David Davis vezetőedző segítőjeként dolgozik

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A klub arra kérte szurkolóit, döntsék el, kik azok a játékosok, akik a klub 43 éves fennállása során a maguk posztján a legjobbak voltak. Rengeteg, több ezer szavazat érkezett, s eszerint az All-star csapat a következőképp alakult: Sterbik Árpád (kapus) – Mirza Dzomba (jobbszélső), Nagy László (jobbátlövő), Éles József (irányító), Andreas Nils­son (beálló), Carlos Perez (balátlövő), Iváncsik Gergő (balszélső).

Cikksorozatunk második részében Carlos Perez pályafutását vesszük górcső alá.

A kubai származású Carlos Perez 1997-ben érkezett Magyarországra szülőhazája válogatottjával. Képességei gyorsan meggyőzték a veszprémi vezetőket, és szinte azonnal le is igazolták. Az itt töltött évek során tizennégyszer lett magyar bajnok, 2013-ig 343 alkalommal ölthette magára a Veszprém szerelését, összesen 1564 gólt jegyzett, amellyel az örökranglistán a második helyet foglalja el Éles József mögött. Négyszer választották meg a legjobb magyar kézilabdázónak (2003, 2004, 2005, 2011). Érdemei elismeréseként Magyar Arany Érdemkeresztet kapott 2012-ben, 2014-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díját vehette át életmű kategóriában.

Carlos Perez (balra) ma David Davis vezetőedző segítőjeként dolgozik Fotó: Pesthy Márton/Napló

Carlos Perez 2002-ben megkapta a magyar állampolgárságot, így a válogatott is számított rá. Tagja volt a 2004-ben Athénban és 2012-ben Londonban az olimpián negyedik helyen zárt magyar együttesnek is. A Charlie becenévre hallgató klasszis 2013-ban Katarba szerződött. Itt négy évadot húzott le, majd 2017-ben hazatért és csatlakozott a veszprémi utánpótlásnevelő akadémiához. Amikor 2018 őszén kinevezték David Davist vezetőedzőnek, újabb feladat találta meg, azóta a spanyol tréner segítője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában