Az ajkai klubnál még nem volt szükség bércsökkentésre

Hét játékos Ajkán tartózkodik, a többiek otthonukban tréningeznek egyéni edzésterv alapján.

Horváth Gábor

Az ajkaiak remek formában játszottak tavasszal, többek között az elsőt és a másodikat is legyőzték

Fotó: Penovác Károly/Napló

Bérekkel kapcsolatos döntést még nem hoztak, az NB II-es labdarúgóklub vezetősége nem szeretne elkapkodni semmit, várja, hogy az illetékesek határozzanak a folytatással kapcsolatban.

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések a 27. fordulót követően érték az NB II-es labdarúgó-bajnokságot. A pontvadászat felfüggesztése mindenki számára negatív, de a jó passzban lévő csapatok még inkább bánkódhatnak a szünet miatt.

Ebbe a táborba tartozik az FC Ajka is, amely úgy vágott neki a tavaszi idénynek, hogy hátrafelé, a kieső zóna irányába tekingetett, majd egy iksz és egy vereség után fantasztikus formába lendült. Kis Károly együttese négy meccset nyert sorozatban úgy, hogy még gólt sem kapott, sorrendben a Nyíregyháza, az MTK Budapest, a Vác és a Budafok is fejet hajtott a Veszprém megyeiek előtt. Hozzá kell tenni: az MTK éllovasként, a Budafok pedig második helyezettként szenvedett vereséget Nagy Krisztiánéktól.

A zöldfehérek idén egyedül a Vasastól kaptak ki, egy olyan találkozón, amelyen abszolút partiban voltak és egy pontot mindenképpen megérdemeltek volna. Az angyalföldiek Balajti 85. percben lőtt 11-es góljával vitték el a pontokat.

Az FC Ajka remek tavaszi szériájával a kilencedik helyre tornászta fel magát a 19 csapatos tabellán. Mi lesz a folytatással? Erre jelenleg senki nem tudja a választ.

- Egyelőre türelmesen, nyugodtan várunk – válaszolta lapunk érdeklődésére Geri Gyula, az ajkaiak elnöke, aki elárulta: mindenki edzésben van, amennyire ezt a körülmények lehetővé teszik. Hét játékos maradt Ajkán, ők egyénileg edzhetnek a stadionban, fél órás váltásokkal, úgy, hogy nem találkozhatnak. A többiek otthon tréningeznek. Pintér Csaba erőnléti edző mindenki számára kiadta az egyéni programot, amely elvégzését a játékosoknak igazolniuk kell.

- A lehető legjobb megoldásra törekszünk ebben a helyzetben. Várjuk a kormány, a Magyar Labdarúgó Szövetség és az ajkai önkormányzat döntéseit, amelyekhez igazodva mi is meg tudjuk tervezni a jövőt – fogalmazott Geri Gyula.

Az ajkaiak épp fantasztikus sorozatban voltak akkor, amikor felfüggesztették a bajnokságot Fotó: archív

Az elnök elmondta, a szakmai stáb a jövő héten tárgyal, megvitatja a folytatást illető lehetőségeket.

Az utóbbi hetekben több labdarúgó egyesületnél is bércsökkentésről határoztak, ezzel kapcsolatban is megkérdeztük az ajkaiak elnökét.

- Az FC Ajkánál még nem született bérekkel kapcsolatos döntés. Nálunk a játékosok bére alapfizetésből és egy teljesítmény ösztönző részből áll. Ezt a rendszert másutt is alkalmazzák. Mivel most nincsenek meccsek, utóbbi kifizetései jelenleg nem terhelik a klubot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában