Kivárnak a veszprémi futsalosok

Március 9-én lépett legutóbb pályára a veszprémi futsalcsapat, az NB I-es bajnokságot a rájátszás elején szakította meg a koronavírus-járvány. Ahogyan a nagypályás labdarúgóknál, kispályán sem tudni, mi lesz a folytatás. Az biztos, hogy sok egyesületet hoz nehéz helyzetbe a leállás.

Horváth Gábor

Senki nem tudja, mikor lehet ismét futsalmeccset játszani a Március 15. úti sportcsarnokban Fotó: archív

Fotó: Balogh Akos

Az 1. Futsal Club Veszprém március 9-én este győzni tudott a Kecskemét otthonában. A 2-1-es siker sokat jelentett Frank Tamás együttesének, amely vereséggel kezdte az alsóházi rájátszást. Az évadból hat találkozó van hátra, jelenleg így állnak az alsóházi résztvevők (zárójelben a lejátszott találkozók és az alapszakaszból hozott pontok száma): 1. Dunaferr (egy meccs után) 7 pont (az alapszakaszból hozott pontszám: 6), 2. 1. FC Veszprém (2) 5 (2), 3. Rubeola FC (2) 5 (1), 4. Debreceni EAC (1) 5 (4), 5. Kecskemét (2) 1 (0).

Ha lesz folytatás, akkor a három öt pontos csapat késhegyre menő csatát vív majd a bennmaradás kivívásáért, illetve a most kissé lemaradt Kecskemét sem mondott le még arról, hogy jövőre is az NB I-ben szerepeljen. Amennyiben úgy döntenek az illetékesek, hogy a szezon lezárul, valószínűleg nem hirdetnek bajnokot, és kieső sem lesz. (Ha esetleg mégis hirdetnének bajnokot: a felsőházi rájátszásban a Berettyóújfalu áll az élen.)

Ami még közbeszólhat az, hogy több klub sem áll stabil anyagi lábakon, ami befolyásolhatja az osztályválasztást, azaz a bennmaradási, vagy feljutási szándékot.

Szóval egyelőre – ahogyan a legtöbb sportágban – rengeteg a kérdés, a csapatok kénytelenek türelmesen várni.

Erről beszélt lapunknak Rajki Tamás is, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője úgy véli, először a nagypályás bajnokságokról döntenek a Magyar Labdarúgó Szövetségnél, de minden bizonnyal az a határozat lesz érvényes a futsalosokra is.

- Ha folytatjuk a bajnokságot, néhány hét felkészülési időt biztosan kell hagyni az újrakezdés előtt. Nagy kérdés, hogy rendelkezésre állnak-e majd azok a feltételek, amelyek lehetővé teszik a befejezést. Az biztos, hogy közönség nélkül kiábrándító pályára lépni – fogalmazott Rajki Tamás, hozzátéve: a portcsarnokok jelentős része nem a futsalkluboké, azaz itt még van egy szereplő (a létesítmény tulajdonosa), akinek rá kell bólintania a rendezésre. És ha csak egy csapatnál nem jön ez össze, az a mezőny többi tagjára, a bajnokság lebonyolítására is hat.

Senki nem tudja, mikor lehet ismét futsalmeccset játszani a Március 15. úti sportcsarnokban Fotó: archív

- Az lenne a legtisztább és legegyszerűbb, ha sikerülne rendben lejátszani a szezont, de ez sajnos nem rajtunk múlik. A következő időszakban nekünk arra is figyelni kell, hogyan alakulnak a támogatások, mennyit csökken a bevételünk. A játékosokkal már tárgyaltunk, mindenki nyitott a közös teherviselésre ebben a helyzetben – mondta az ügyvezető, akitől megtudtuk: a bakonyi játékosok egyéni edzésterv alapján készülnek, futó-, és erősítő gyakorlatokat tudnak végezni.

A télen érkezett három idegenlégiós közül a szerb Lazar Miloszavljevicset hazaengedték, a két brazil, Caio Matheus és Raimundo Junior maradt Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában