Lang Ádám most sem feledkezett meg a nehéz sorsú családokról

Szülővárosában tíz, Győrben öt rászoruló család számára vásárolt a digitális oktatásban nélkülözhetetlen eszközt, egy-egy táblagépet Lang Ádám, magyar válogatott labdarúgó.

B. Virág Rita

Toulouse, 2016. június 26. Lang Ádám (b) és a belga Kevin De Bruyne a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjének Magyarország - Belgium mérkõzésén a toulouse-i Municipal Stadionban 2016. június 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Fotó: Illyés Tibor

A VFC USE-ban nevelkedett hátvéd a koronavírus-járvány miatt Cipruson ragadt. Lang Ádám ugyanis a szigetországi első osztályú bajnokságot vezető Omonia Nicosia játékosa, és természetesen ő sem hagyhatja el jelenlegi lakhelyét a pandémia miatt.

A veszprémi Grund Sport Bár tulajdonosát, Varju Veronikát kérte fel a játékos, hogy jótékonysági akciójában segítsen neki, korábban ugyanis már több hasonló eseményben vettek részt közösen.

Mint megtudtuk, Ádám összesen 1.1 millió forint értékben vásárolt táblagépeket, amelyek közül tízet veszprémi, ötöt győri rászoruló családok kaptak meg.

A sportbár vezetői a családsegítőn és tanár ismerősökön keresztül személyesen keresték meg azokat a fiatalokat, diákokat, akik végül megkapták a nem mindennapi ajándékot. A tanárok azóta jelezték, hogy a remek technikai eszközöknek köszönhetően sokat javult a diákok motivációja és teljesítménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában