Izgalmas folytatás jöhet

2020.04.22. 11:00

Megye III: mindkét csoportban legalább négyen versengenek a bajnoki címért

Az első négy csapat meglépett a mezőny többi tagjától az MTD Hungária megye III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjában. A Déli csoportban szintén nagy a tülekedés az élen, 14 forduló után a Balatonederics áll a legjobban.

Horváth Gábor

A Balatonakali (piros-fehérben) jó szezont fut a Déli csoportban, a csapat jelenleg negyedik a tabellán

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ahogyan arról már beszámoltunk, jelenleg szünetelnek a magyar futballpontvadászatok. Egyelőre nem született döntés arról, hogy befejezik-e az idei szezont, s ha lesz folytatás, akkor az mikor, milyen formában történik. Mindez nyilván elsősorban a járványhelyzet alakulásától függ majd.

Addig is nézzük, hogy állnak megyénk labdarúgócsapatai! Cikksorozatunk utolsó részében a megye III Közép és Déli csoportját tekintjük át.

Közép csoport

A mezőny élén a Tótvázsony, Ajka Kristály II., Káptalanfa, Apácatorna négyes üldözi egymást, a küzdelemből – amennyiben folytatódik – még bármi kijöhet.

Az éllovas tótvázsonyiak csupán egy alkalommal kaptak ki, még szeptemberben az Apácatorna bizonyult jobbnak náluk, azóta egyetlen döntetlen mellett sikerekkel menetel előre az együttes.

A megye I.-es Kristály második számú csapata ugyanúgy tizenegyszer győzött, mint a listavezető, emellett kétszer maradtak alul az ajkaiak. A Tótvázsony mellett a derbiken általában jól teljesítő Apácatorna verte meg őket.

Csak a két előtte állótól kapott ki (emellett egyszer ikszelt) a Káptalanfa, amely nagyarányú sikerekkel haladt az utóbbi hetekben. Érdekesség, hogy a káptalanfaiak kapták a legkevesebb gólt a mezőnyben, mindössze 14 alkalommal kapitulált a gárda.

Mint említettük, az első és második helyezettet is legyőzte az Apácatorna, amelynek becsúsztak váratlan vereségek is, például a Nyírespuszta elleni fiaskó.

A címvédő Kislőd meglepetésre 10 pontos hátrányban van a negyedik Apácatornával szemben, a csapat fontos meccseken veszített pontokat, nagy meglepetés lenne, ha vissza tudna kapaszkodni az élre.

A csoport jelenlegi állása: 1. Tótvázsony 34 pont, 2. Ajka Kristály II. 33, 3. Káptalanfa 31, 4. Apácatorna 30, 5. Kislőd 20, 6. Nyirád 17, 7. Zalaerdőd 16, 8. Kolontár 15, 9. Úrkút-Szentgál 13, 10. Sümegprága 13, 11. Nyírespuszta 12, 12. Gógánfa 8, 13. Szamaras SE 4.

A góllövőlista élmezőnye: 1. Horváth Gábor (Tótvázsony) 24 gól, 2. Kiszlinger Balázs (Kristály II.) 20, 3. Szabó Áron (Kristály II.) 18.

A Balatonakali (piros-fehérben) jó szezont fut a Déli csoportban, a csapat jelenleg negyedik a tabellán Fotó: Penovác Károly/Napló

Déli csoport

A Déli csoportban rendre a Balatonederics, a Tapolca Öregfiúk FC és a Monostor­apáti vív nagy csatát a bajnoki címért. Ez most sincs másként, annyi a változás, hogy a trióhoz ezúttal a Balatonszepezd is csatlakozott.

Ebben a szezonban eddig az Ederics áll a legjobban, tizenkét sikerrel és csak egy vereséggel. A Balaton-partiak csupán a címvédő Tapolca ÖFC-től kaptak ki, a veterán spílerek pedig a Monostor­apáti ellen maradtak alul, illetve becsúszott egy váratlan döntetlen is a második helyen tanyázó csapatnak.

A Monostorapáti jelenleg negyedik, az azonos pontszámmal álló Balatonszepezd előzi meg. Az ötödik Balaton­akali szintén jó szezont fut, mindössze három pont a lemaradása a Szepezd és az Apáti mögött.

A fentiekből jól látható, hogy rendkívül izgalmasnak ígérkezik a folytatás, azaz kár lenne, ha a koronavírus-járvány megakadályozná a további meccsrendezést.

A bajnokság aktuális állása: 1. Balatonederics (13 ­meccs után) 36 pont, 2. Tapolca ÖFC (13) 34, 3. Balatonszepezd (12) 28, 4. Monostorapáti (13) 28, 5. Balatonakali (13) 25, 6. Nemesvita (13) 19, 7. Nemesgulács-Kisapáti (13) 18, 8. Káptalantóti (12) 17, 9. Lesenceistvánd-Uzsa (13) 16, 10. Dö-Me SE (13) 8, 11. Révfülöp (13) 7, 12. Diszeli SE (12) 4, 13. Zalahaláp (13) 1.

A góllövőlista élmezőnye: 1. Kovács Kálmán (Balatonszepezd) és Sárfi Dávid (Balatonakali) 29-29, 3. Szőcze Csaba (Tapolca ÖFC) 25, 4. Ihász Martin (Balatonederics) 17.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában