Egyelőre fapados regattákat lehetne szervezni a fennálló kockázat miatt

Május 29-ig dönti el a Magyar Vitorlás Szövetség, hogy pontosan mikor rendezi meg az idei Kékszalagot.

B. Virág Rita

Nem marad el, de később tartják meg a Kékszalagot

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) elnöksége bejelentette, hogy júniustól, szigorú biztonsági szabályok betartásával újra lehet versenyeket szervezni. A szakbizottságok ajánlása alapján a versenyrendszer újraindítása a fokozatosság elvét követi.

A továbbra is fennálló kockázatok miatt biztosan nem rendezik meg az eredeti időpontban, vagyis július 2–4-én a hagyományos tókerülő viadalt, a Kékszalagot.

Európa legrégibb és leghosszabb vitorlás viadalának új időpontját azután jelölik ki, miután a szövetség egyeztetett a várossal, a szponzorokkal. Az új dátumról az elnökség a következő, május 29-ei ülésén hozza meg a végső döntést.

Nem marad el, de később tartják meg a Kékszalagot Fotó: Penovác Károly/Napló

Holczhauser András, az MVSz főtitkára kifejtette, szem előtt tartják, hogy a kormány nem oldotta fel teljesen a veszélyhelyzetet. A kockázatot szem előtt tartva így „fapados” regattákat lehet majd tartani. Továbbra sincs lehetőség csoportosulásra és egyéb ki-

egészítő programok szervezésére. A rendező és mentőhajók felszerelését pedig ki kell majd egészíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában