Továbbra is ő vezeti a női bizottságot

2020.05.01. 19:40

MLSZ: ismét elnökségi tag lett Török Gábor

A szombathelyi születésű, Aszófőn élő Török Gábort újabb öt évre a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagjává választották.

Pum András

Török Gábor a honi futballért dolgozik

Forrás: MLSZ

Múlt kedden tartotta ez évi rendes, ám a járványhelyzet miatt virtuális térben rendezett küldöttközgyűlését az MLSZ, melyen újabb öt évre megválasztották a szervezet elnökévé Csányi Sándort.

Ugyancsak megválasztották a nyolctagú elnökséget is, melynek tagjai: Anthony Radev, Török Gábor, Balogh Gabriella, Bánki Erik, Berzi Sándor, Dankó Béla, Garancsi István és Nyilasi Tibor. A szombathelyi születésű Török Gábor – aki egyben a női bizottság elnöke, kvázi első embere – immáron második ciklusát kezdi a szövetség elnökségében.

– Nagy megtiszteltetésnek gondolom, hogy az ötéves elnökségi ciklus után ismét bizalmat kaptam a küldöttektől – mondta Török Gábor.

– Ugyanakkor látni kell, hogy a magyar labdarúgás a világjárvány miatt nagyon nehéz helyzetbe került. Nem is csak a várható gazdasági nehézségek miatt, hanem azért is, mert ez az új helyzet felszínre hozta azokat a súlyos kérdéseket, amelyekről persze eddig is tudtunk, de most sokkal élesebben látszanak. Gondolok itt az irreális bérekre, a teljesítmény és a költségek közötti fájdalmas különbségre, a piaci viszonyok iránti gyakori érzéketlenségre, a futballarisztokrácia szolidaritásának, felelősségvállalásának hiányára.

Török Gábor a honi futballért dolgozik Fotó: MLSZ

– Minden rosszban van valami jó: most végre foglalkozni kell ezekkel a kérdésekkel is, de az nyilvánvaló, hogy nem lesz egyszerű megtalálni a mindenkinek elfogadható megoldásokat. Engem különösen aggaszt a női futball sorsa, a válságban egyes klubok azonnal a férfiakhoz képest ezerszeres hátrányban lévő női játékosokon kezdték a spórolást, nem százalékokat lefaragva, hanem az amúgy is minimális összegű szerződéseket felmondva. Sokkal több szolidaritásra, felelősségre és a futball, a sport helyének, szerepének reálisabb értékelésére, megtalálására lesz szükség a következő években. Én eddig is ezen dolgoztam, a következő öt évben pedig még inkább ez lesz a célom elnökségi tagként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában