Sportlövőt és dartsost választottak

2020.05.15. 20:00

Ők lettek az év legjobbjai Zircen

Felnőtt kategóriában Kaufmann Krisztián darts­versenyző, az utánpótlás­sportolók között Vintze Regina sportlövő, az MTTSZ Területi Klub Zirc tagja vehette át az Év Sportolója díjat az önkormányzattól elmúlt évi kiemelkedő eredményeiért.

Kelemen Gábor

Vintze Regina utánpótlás kategóriában nyerte el a megtisztelő címet

Fotó: Kelemen Gábor/Napló

A fennálló veszélyhelyzetre való tekintettel rendhagyó módon, szűk körben került sor a díjak átadására a Városházán, a sportolók teljesítményét Ottó Péter polgármester méltatta, majd Varga Zitával, az Emberi Kapcsolatok Bizottsága elnökével együtt átadta a díjakat.

Kaufmann Krisztián éppen huszonöt évvel ezelőtt, 1995-ben ismerkedett meg a dartsszal édesapja által, és azóta megállás nélkül űzi ezt a sportot. Negyedszázadot átívelő pályafutása alatt nyert Európa-bajnoki címet, és részt vett világbajnokságon is. Az elmúlt évben is hozta szokásos jó formáját. Immár hetedszer nyerte meg az Észak-dunántúli Magyar Darts Ligát és 26. alkalommal a Veszprém megyei steel egyéni bajnokságot. Mindemellett a Húsvét Open Székesfehérváron és az Évzáró Veszprém/Zirc dartsversenyen is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A kitüntetett sportoló a közelmúltban átvette a városban nagy múltra visszatekintő Wings Darts Klub irányítását édesapja, Kaufmann Ferenc nyomdokain.

Vintze Regina utánpótlás kategóriában nyerte el a megtisztelő címet Fotó: Kelemen Gábor/Napló

A 2005-ben született Vintze Regina harmadik éve tagja a zirci lövészklubnak, felkészítő edzője Varjas József. Két fegyvernemben, légpisztoly és nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számokban, egyéni és csapat kategóriában egyaránt többször felállhatott a dobogóra az elmúlt évben. Legkiemelkedőbb eredménye az Általános és Középiskolások Országos Bajnokságán elért első helyezés volt. A Sportlövő Diákolimpia országos döntőjében, egyéniben bronz-, csapatban pedig ezüstérmet szerzett. A sportlövészet hazai fellegvárának számító településeken is rendre érmes helyeken végzett, a Baján megrendezett Céllövész Emlékversenyen például egyéniben és csapatban is megnyerte a légpuska húszlövéses számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában