Újra elkezdte az edzést Rasovszky Kristóf

Rasovszky Kristóf elmondása szerint 2014 nyara óta nem hagyott ki annyit, mint most, amikor a koronavírus-járvány miatt közel hat héten át nem tudott medencés edzést végezni.

20191019 Veszprém Decathlon Így lettünk bajnokok könyvbemutató, közönségtalálkozó Nagy Lászlóval és Rasovszky Kristóffal Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

„A lehetőségekhez képest sikerült szinten tartanom magamat” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a világbajnok nyíltvízi úszó, aki a karanténban töltött időszakot tekeréssel, futással és alkalmanként kondicionáló edzésekkel töltötte, írta meg az MTI.

A 23 éves úszó elárulta, nagyon örült, hogy újra „vízbe csobbanhatott” a balatonfűzfői uszodában, de ehhez alkalmazkodni kellett, mert így nem tudott nyolcig aludni, mint az előző hetekben, hatkor már kelnie kellett.

„Alapvetően nem voltam csalódott az olimpia elhalasztása miatt, mert a döntés előtti egy-két hétben már várható volt. A fair versenyzéshez elengedhetetlen volt a halasztás” – mondta az egy évvel elcsúsztatott tokiói játékokról Rasovszky. „Pályafutásom elején tartok, így nekem ez hátrányt semmiképpen sem jelent, de talán előnyt igen”.

Rasovszky a 2020-ról szintén 2021-re halasztott hazai vizes Európa-bajnokság kapcsán elárulta, a tervek szerint öt és tíz kilométeren áll majd rajthoz, mert az olimpia évében nem akar 25 kilométeren versenyezni. Az idei versenyprogramját illetően még sok a kérdőjel, mivel a vk-sorozat öt állomását, így a budapestit is törölték, de a megmaradt három versenyben is lehet még változás. Azt viszont kijelentette, hogy az őszi medencés országos bajnokságon 800 méter gyorson szeretne olimpiai A szintet teljesíteni.

Rasovszky tavaly, a kvangdzsui világbajnokságon öt kilométeren nyert aranyérmet, a 2018-as, glasgow-i Európa-bajnokságon pedig 5 és 25 kilométeren, míg az olimpiai programban szereplő 10 kilométeren második lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában