Két hónap múlva foci!

2020.06.09. 09:27

A tervek szerint a megszokott rendben rajtolnának a megyei kiírások

Augusztus 15-16-án rajtol a Veszprém megyei labdarúgó-bajnokságok következő idénye – tudta meg lapunk Finta Pétertől, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Veszprém megyei igazgatójától.

Horváth Gábor

Finta Péter, az MLSZ Veszprém megyei igazgatója

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Jó hír a futballkedvelők számára, hogy a járványhelyzet kedvező alakulása miatt – jelenleg legalábbis úgy tűnik – a következő idény, szemben az előzővel, már rendben lebonyolítható.

Mint ismeretes, a 2019/2020-as labdarúgóévadot (az NB I és a Magyar Kupa kivételével) idő előtt kellett befejezni, az új szezon azonban elkezdődhet az utóbbi években megszokott időpontban.

- A bajnokságok tervezett kezdési időpontja 2020. augusztus 15-16., de már korábban elindul a megyei foci, augusztus másodikán kupamérkőzéseket rendezünk – mondta el a Naplónak Finta Péter.

Az MLSZ Veszprém megyei igazgatója megjegyezte: a csapatokat értesítik az időpontokról és határidőkről, utóbbiak közül a legfontosabb a nevezési határidő, ami július 3., péntek, 12.00.

Az említett augusztus másodikai kezdés a Magyar Kupa és a Veszprém Megyei Kupa sorozatait érinti. Előbbiben kötelezően a megyei első osztályú együttesek vesznek részt, de alacsonyabb osztályú csapatok is nevezhetnek. A megyei kupában pedig mindenkinek kötelező az indulás.

Megtudtuk, az átigazolási időszak a felnőtteknél július 1. és július 20. között tart, az utánpótlásban pedig július 1. és július 31. között. Továbbá – amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz – augusztus 31-ig lehet még játékosokat szerződtetni.

Finta Péter a kötelező sportorvosi vizsgálatokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy idén ezek rendje – a vírushelyzet miatt – változik. A rendelések szigorú óvintézkedések mellett indulnak újra, a sportorvos nem megy „házhoz” és egyszerre csak négy játékost fogadhat. Így a csapatoknak érdemes időben elkezdeniük a vizsgálatok megszervezését, bejelentkezniük sportorvosukhoz.

Finta Péter, az MLSZ Veszprém megyei igazgatója
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ami az edzőmérkőzéseket illeti, az érvényben lévő előírásoknak megfelelően lebonyolíthatóak a felkészülési találkozók, de egyelőre hivatalos játékvezetőket nem küldhet a szövetség/igazgatóság.

- Tudni kell, hogy egy-egy bajnokságban legfeljebb annyi csapat szerepelhet, amennyivel az előző idényben befejeződött az adott kiírás. Tehát a megyei első osztály nálunk maximum 16 tagú lehet. Ha az első helyen záró balatonfürediek feljebb lépnek és az NB III-ban indulnak, akkor a megye II-ből feltöltjük a mezőnyt. A másodosztályból négy együttes jelezte feljutási szándékát, a feltöltési sorrend első helyén az Öskü áll. A megye II-es mezőny pedig, szükség esetén, a megye III-as csoportokból lesz feltöltve az előző bajnokságban való szereplés alapján. Örömteli, hogy a következő szezonban új csapatokat is köszönhetünk, az újjáalakult Nagyvázsony már jelezte indulási szándékát. Bízom benne, hogy különösebb óvintézkedésekre az új idényben már nem lesz szükség, de természetesen a folytatásban is az aktuális járványügyi szabályokhoz kell majd igazodnunk a bajnokságok, mérkőzések szervezése terén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában