Blaz Blagotinsek lett a legjobb védőjátékos

2020.06.13. 07:00

Manuel Strlek is bekerült a szezon all star csapatába

A Telekom Veszprém két játékosa és edzője is bekerült a 2019–20-as évad Bajnokok Ligája-álomcsapatába – tette közzé az Európai Kézilabda-szövetség (EHF).

B. Virág Rita

Blaz Blagotinsek a tavalyi és az idei BL-szezonban is a legjobb védő lett

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az EHF minden évben meghirdeti az álomcsapat szavazását: tíz kategóriában öt-öt jelöltre szavazhatnak a szurkolók.

A jelöltek közé az adott poszton az edzők által legjobbnak vélt játékosok is bekerültek.

Az elmúlt két hétben több mint 34 ezer szurkoló 335 934 szavazatot adott le. Az all star csapatba végül nyolc új név került be. Ketten tudták megvédeni a tavaly elnyert címüket: Mikkel Hansen, a francia Paris Saint-Germain irányítója, valamint a Telekom Veszprém beállója, Blaz Blagotinsek a védekezőspecialisták kategóriájában.

De lássuk, mely egyesületek játékosai kapták a legtöbb szavazatot.

A francia PSG Mikkel Hansen mellett a balátlövők kategóriáját is megnyerte, a norvég Sander Sagosen 14 004 vokssal, toronymagasan utasított mindenkit maga mögé.

A német THW Kiel szintén két játékost adott az álomcsapatba: Niklas Landin a kapusok, Niclas Ekberg pedig a jobbszélsők között végzett az élen.

A Telekom Veszprém három jelöltje is célba ért: az említett Blaz Blagotinsek a legjobb védőjátékos lett, míg Manuel Strlek a balszélsők között győzedelmeskedett.

Blaz Blagotinsek a tavalyi és az idei BL-szezonban is a legjobb védő lett
Fotó: Penovác Károly/Napló

A harmadik siker David Davis edző nevéhez fűződik, aki a szakvezetők között végzett az élen. Mint kiderült, négy százalékkal kapott többet, mint a második helyezett Filip Jicha, a Kiel trénere.

További három klub delegált még kézist az all star gárdába. A Mol-Pick Szeged húzóembere, Bánhidi Bence 11 430 szavazattal foglalta el a kategória trónját. A lengyel PGEVive Kielce képviseletében Alex Dujsebajev nyerte a jobbátlövők szavazását, míg a katalán Barcelona tehetséges ifjonca, Aleix Gomez a legjobb fiatal játékos lett.

Az EHF közleményéből kiderült, Blagotinsek, Landin, Strlek, Sagosen, Bánhidi és Ekberg viszonylag nagy fölénnyel nyert, azonban a többi kategóriában rendkívül ki­élezett volt a vetélkedés. Alex Dujsebajev a CS Bucuresti tunéziai játékosát, Amine Bannourt és a szegedi Jorge Maquedát is mindössze 2,3 százalékkal tudta megelőzni. Hansen és a Kielt erősítő Domagoj Duvnjak között még szorosabb volt a csata, előbbi javára 2,2 százalék döntött. A legjobb fiatal játékos kategóriában viszont 0,5 százalék döntött Gomez javára a portós André Gomessel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában