beleillenek a koncepcióba

2020.06.20. 07:00

Tele vannak bizonyítási vággyal a veszprémi kosárcsapat új játékosai

Két fiatal tehetséget igazolt a Hoya–Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda-együttese.

B. Virág Rita

Forrás: pixabay

A klub hivatalos oldalán tette közzé, hogy Futó Balázs és Orgona Gergő a jövőben a királynék városában folytatja pályafutását. Mindketten 2021. június 30-ig szóló szerződést kötöttek a veszprémi klubbal.

Futó Balázs Pécsről érkezett. A húszesztendős fiatalember az A csoportos PVSK Veolia felnőttgárdájával dolgozott egész évben, s a korosztályos U20-as pontvadászat mellett az NB I/B-s bajnokságban is szerepet kapott. A 205 centiméter magas kosaras centerposzton vethető be.

Orgona Gergő szintén húsz­éves, a szentesi születésű játékos jelenleg is tagja a magyar U20-as válogatott keretének. Előző éveit Kecskeméten töltötte, ahol az A csoportos U20-as bajnokságban kimagaslóan teljesített, hiszen meccsenként 17,5 pontot átlagolt. Az egész mezőnyt tekintve a második legjobb lepattanószerző, mérkőzésenként tizenegyet tudott megkaparintani. Akadt olyan találkozó, ahol huszonhárom lepattanó landolt a kezében. A főleg négyes poszton szereplő kosaras az NB I/B-ben is megmutathatta tudását, ott 5,7 pontos átlagot tud felmutatni a 6,4 lepattanó mellett.

Csorvási Levente, a Hoya–PE Veszprém sportigazgatója úgy fogalmazott, mindketten tehetséges, magas játékosok.

– Teljesen beleillenek abba a koncepcióba, amelyet a 2020–21-es évadra magunk elé képzeltünk. Balázs és Gergő tele van bizonyítási vággyal, nálunk pedig meg is kapják a lehetőséget – zárta a sportigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában