Holnap rajtol a harmadik induló

2020.06.12. 07:00

Több mint kétszázhúsz kilométer futás vár a megmérettetés résztvevőire

Holnap reggel hét órakor indul útnak a Privát Ultrabalaton elnevezésű viadalsorozat harmadik résztvevője, Bódis Tamás.

Horváth Gábor

Bódis Tamás tavaly megnyerte a versenyt, hamarosan kiderül, hogy idén milyen formában van a kiváló futó

Forrás: Archív

Bódis Tamás a megszokott helyről, a balatonfüredi aquapark parkolójából rajtol. A cél is ugyanez a helyszín lesz, de a kettő között több, mint kétszáz kilométert kell legyűrnie a futónak.

Bódis a harmadik próbálkozója a Privát Ultrabalaton elnevezésű tókerülő futóversenynek. Először, május közepén, Takács Tamás teljesítette a 221 kilométeres távot, néhány héttel később pedig Csécsei Zoltán futotta körbe a magyar tengert. Előbbi 29 óra és 53 perc alatt ért célba, utóbbi szenzációs, 19 óra 25 perces időt repesztett. A Privát Ultrabalaton – amelyet az Ultrabalaton elhalasztása miatt hívtak életre – résztvevői az északi parton nyugati, a délin pedig keleti irányba haladva kerülik meg a tavat. Az egyéni futók útját élőben is nyomon lehet követni az interneten.

Bódis Tamás tavaly megnyerte a versenyt, hamarosan kiderül, hogy idén milyen formában van a kiváló futó Fotó: Archív

A fő versenyt, az Ultrabalatont idén október 1. és 4. között tartják meg. A hagyományos viadalon egyéniben és váltóban futva vagy kerékpárral állnak rajhoz a résztvevők. A tavalyi eseményen több mint 13 ezren vettek részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában