két játékost teszteltek a pápaiak

2020.07.12. 20:00

Hasznos meccset játszott a Perutz a Kaposvár ellen

Harmadik előkészületi mérkőzésén gól nélküli első félidő után 3-0-s vereséget szenvedett a nemrég még NB I-es Kaposvártól a Perutz FC NB III-as labdarúgócsapata.

Haraszti Gábor

Perutz FC-Kaposvári Rákóczi FC 0-3 (0-0)

Pápa. Perutz FC, az 1. félidőben: Horváth – Baldauf, Nagy T., Császár, Böröczky – Irmes, Iványi, Orbán, Skriba – Németh E., Szabó Zs.. A 2. félidőben: Horváth – Herbert (Mogyorósi), Dóczi, Zsirai, Benecz – Molnár T., Szilágyi, Orbán, Kalász – Németh E., Márton D. Edző: Lengyel Ferenc. Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Nagy J., Szakály A. – Varjas Z., Borbély Á., Földi B. – Balázs Zs. Csereként pályára lépett: Laky, Keresztes, Szekszárdi, Varjas L., Kojnok, Schildkraut, Godzsajev-Telmán, Palkovics, Nagy T. Edző: Waltner Róbert.

A hazaiak a Majosi SE és a Mosonmagyaróvár után harmadik tesztmeccsüket a Rákóczi ellen játszották, az élvonaltól nemrég elbúcsúzott együttes pedig a Várkert úton lépett először edzőmeccsen pályára a felkészülés során.

A Rákóczi többnyire azokkal a játékosokkal kezdett, akikre az NB I-ben is számított a Waltner Róbert vezette szakmai stáb, de ez mégsem vezetett eredményre, az első 45 percet követően ugyanis nem született gól. A második félidőre mindkét csapat több fiatalt küldött pályára, s ebből a csatából a somogyi ifjak jöttek ki győztesen, hiszen a saját nevelésű Keresztes kétszer, míg a próbajátékon lévő Földi egyszer talált a pápaiak kapujába.

A Perutznál két játékost figyelt a szakmai stáb, a kapuban a 23 esztendős, szombathelyi nevelésű, legutóbb a Sárvárban szereplő Horváth Brúnó jutott szóhoz, míg a támadósorban szintén Sárvárról Németh Erik kapott lehetőséget a bizonyításra. Mindkét játékost a következő héten is teszteli a klub.

Lengyel Ferenc: – Jó meccset játszottunk a Kaposvárral, amely ellen kijöttek a hibáink. Az első félidőben abszolút partiban voltunk, több helyzetet is kidolgoztunk. A második félidőben teljes sort cseréltem, a Kaposvár fölényben is játszott, ettől függetlenül ismét ki tudtunk alakítani helyzeteket. Összességében azt tudom mondani, hasznos volt a meccs, a fiatalok és a próbajátékosok szempontjából egyaránt.

A pápai alakulat július 15-én 16:30-tól az FC Ajka vendége lesz, majd július 18-án 11 órai kezdéssel a Celldömölköt fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában