Nagy tempót ment mindkét csapat

2020.08.21. 20:08

A Kielce legyőzte a Veszprémet

Továbbra is adós a jó játékkal és a győzelmekkel a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese, amely felkészülési mérkőzésen hazai pályán kikapott a lengyel bajnok Lomza Vive Kielcétől.

B. Virág Rita

20200821 Veszprém Felkészülési kézilabda mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - Lomza Vive Kielce (sárga) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Magyar túrán vesz részt a lengyel Lomza Vive Kielce gárdája, előbb a Tatabányával, és a Csurgóval, pénteken pedig a Telekom Veszprém együttesével mérte össze erejét.

A mérkőzést megelőzően csakis regisztrációval és a szigorú higiéniás előírásokat betartva tudták megtekinteni az érdeklődők.

A Telekom keretéből mindenkit benevezett David Davis vezetőedző, ám Rasmus Lauge, Manuel Strlek és Székely Márton így is hiányzott, még a bemelegítésre sem jöttek ki.

Fernandez szélső befutásával indult a derbi, majd eladott labdát követően Kules és A. Dujsebajev növelte a különbséget. Lékai szerezte az első hazai találatot, majd Borozan kapott kiállítást.

Cupara elkapta a fonalat egykori játszótársai ellen, azonban elmaradt az egyenlítés, mert Manaszkov hetesét hárította Walach kapus (8. perc: 2-3). Cupara megirigyelte vetélytársa produkcióját, ő is megfogott egy büntetőt. Az újabb hétméterest Maqueda magabiztosan vágta a kapuba, Manaszkov szélső befutásával pedig 4-4-re állt a meccs.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A 13. percben sikerült először átvenni a vezetést, Marguc duplája után 6-5 állt a kijelzőn. Ligetvári ült le két percre, s az emberelőnyt kihasználva fordított a Kielce.

Nagy tempót ment mindkét csapat, egyáltalán nem úgy tűnt, mintha edzőmeccsen lennénk. A nézők is egyre hangosabbak voltak és folytatódott a remek küzdelem.

A Kielce gyors és pontos támadásokkal újra meglépett két góllal (9-11), azonban Nilsson és Manaszkov gyorsan egyenlített. Davis edző folyamatosan forgatta csapatát, a Blagotinsek Borozan belső hármas után Moraes és Ligetvári próbálta feltartóztatni a lengyel rohamokat.

Fej, fej mellett haladtak a küzdő felek a félidő végéig, azonban Maqueda remek góljai sem voltak elegendőek a döntetlenhez, a második játékrész 16-17-ről folytatódott.

Lékai találata vezette fel a második etapot. Wolff és Cupara is jól teljesített, és a védelmek is egyre stabilabb lábakon álltak (38. perc: 20-20).

Cupara Karacicot is elbizonytalanította a hetes vonalon, a nagy elánnal küzdő Lékai pedig négy perces gólcsendet zárt le (42. perc: 21-21). Több hiba csúszott a veszprémi támadójátékba, a Kielce ezt azonnal kihasználta (22-24). A következő pillanatban azonban fordult a kocka, a Telekom egy perc alatt fordított (49. perc: 25-24).

 

Wolffnak köszönhetően a hajrára megint a Kielce került előnybe (25-27), Davis mester igyekezett rendezni a sorokat. Lékai szépített, Cupara védett nagyot, Nilsson pedig egyenlített. Ligetvári kiállítása nem a legjobbkor jött, Alex Dujsebajev azonnal kihasználta az emberelőnyt, szerencsére Nenadicsnak is volt válasza.

Az utolsó öt perchez érve ismét az történt a pályán, amit a vendégek akartak, Karacic egész pályás gólja mindenkinek nagyon fájt (55. perc: 28-30). Alex Dujsebajev átlövésével már hárommal mentek a vendégek, s hiába szépített Manaszkov, Tournat löketével 32-29-re nyert a Kielce.

Telekom Veszprém-Kielce 29-32 (16-17)

Veszprém, 3100 néző. V.: Horváth, Marton. Telekom Veszprém: Cupara – Lékai 4, Tönnesen 1, Blagotinsek 2, Borozan 3, Nilsson 4, Manaszkov 3. Csere: Marguc 2, Ligetvári 1, Maqueda 5 (2), Markussen, Moraes, Nenadics 3, Siskarjov 1. Edző: David Davis. Lomza Vive Kielce: Walach – Moryto 1, A. Dujsebajev 7, D. Dujsebajev 1, Karaljok 2, Kules 3, Fernandez 2. Csere Wolff (kapus), Gebala 1, Karacic 6 (2), Surgiel 1, Tournat 4, Sicko 1, Vujovic 2, Gudjonsson 1 (1). Edző: Talant Dujsebajev.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 6/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában