labdarúgó nb III

2020.08.23. 21:52

Várat magára az első füredi siker

Megint kikapott az újonc Balatonfüred a futball NB III-ban.

B. Virág Rita

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

Balatonfüred–Bicskei TC 2–3 (0–1)

Balatonfüred, 400 néző. Jv.: Horváth P. BFC: Szmola – Géringer, Markó, Henn, Tetézi, Burucz, Szalai, Bartha (Pápai), Tamás (Csikós), Bene, Hoffer (Szabó B.). Edző: Sowunmi Thomas. Bicskei TC: Szűcs – Kákonyi, Varga Z. (Filipovic), Sötét, Varga Zs. (Horváth M.), Madarász, Farkas M., Mlinárcsik, Peinlich (Németh J.), Kürti, Lencsés. Edző: Vukmir Dragan.

Gólszerzők: Szabó B. (2), ill. Mlinárcsik, Varga Z., Kürti.

Kiváló futballidőben, szépszámú nézőközönség előtt kezdődött a mérkőzés. A hazaiaknak nagyon fontos lett volna a három pont megszerzése, hiszen idénybeli első győzelmüket szerették volna megszerezni.

A BFC kezdte jobban a találkozót, folyamatosan támadott, de a befejezések nem sikerültek. Nem úgy a túloldalon, ahol rögvest az első lehetőséget gólra váltották a 9. percben: a füredi védők a bal oldalon egyedül hagyták Kürtit, akinek jól eltalált lövése a bal sarokban kötött ki, 0-1.

Az első félidő folytatásában meddő mezőnyfölény folyt.

A második felvonás elején ismét a Bicske szerzett gólt: a bal oldalon bontakozott ki egy vendégtámadás, a beadás után pedig Varga Z. a könnyelmű füredi védők között közelről a hálóba lőtt, 0-2.

A mérkőzés vége felé magára talált a hazai gárda: előbb a 80. percben Szabó Bence lőtt egy nagyon szép gólt szabadrúgásból, 1-2.

Ezt követően a fürediek kétségbeesetten rohamoztak az egyenlítésért, de az újabb gólt mégis a bicskeiek szerezték. A 91. percben a könnyelműsködő füredi védők összehoztak egy szögletet, Mlinárcsik pedig fejesből ismét visszaállította a kétgólos különbséget, 1-3.

És még mindig nem volt vége: a 92. percben egy felívelt szabadrúgás után a vendégek kapusa kiejtette a kezéből a labdát, Szabó Bence pedig lecsapott a kínálkozó lehetőségre, 2-3.

A szervezettebben és lelkesebben játszó vendégek megérdemelten vitték el a három pontot a Balaton partjáról, de a hazaiaknak a mérkőzés végén mutatott teljesítményükkel és ezt kiegészítve egy masszívabb védelemmel lehet keresnivalójuk ebben az osztályban.

Tudósított : Csákvári Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában