Szerdán Budakalászra, vasárnap Gyöngyösre látogatnak

2020.09.09. 07:00

Idegenben szerepel a BKSE

Egy igazán remek meccsel kezdte a 2020/2021-es idényt a balatonfüredi kézilabdacsapat, amely szombaton hatalmas csatában végzett döntetlenre a Tatabányával. A BKSE-re a héten két bajnoki vár.

Horváth Gábor

A Balaton-partiak (balra Szűcs Bence) megfelelő koncentrációval legyőzhetik mai ellenfelüket

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Látványos, izgalmas, fordulatos – kívülről ilyen volt a Balatonfüredi KSE–Tatabánya NB I-es kézilabda-rangadó, a szakvezetők persze saját szemszögükből hozzátehetik, hogy idegőrlő.

Bizony, a 27-27-es döntetlent hozó derbi sok mindent felvonultatott a sportág tárházából, és az edzőknek szemet szúró hibák sem maradtak ki. A balatonfürediek az első fél­időben, a tatabányaiak pedig a szünet után csaptak le könyörtelenül ellenfelük kihagyásaira, ennek köszönhető az, hogy a BKSE ugyan már kilenc góllal is vezetett, a vendégek döntetlenre mentették az összecsapást. A hajrában mindkét együttes megszerezhette volna a sikert, így a döntetlen végül igazságosnak mondható.

– Ellentétes félidőket láthattunk. Az első játékrészt követően számítottunk rá, hogy megtorpanunk, és sajnos ez be is következett. Támadójátékunk fegyelmezetlensége miatt jött fel a Tatabánya, elszórtuk a labdákat, helyzeteket, büntetőt hibáztunk – tekintett vissza a Napló kérésére György László, a Balaton-partiak szakvezetője. A tréner megjegyezte: tanulniuk kell az elkövetett hibákból, ha ez sikerül, az ilyen mérkőzéseket meg tudják majd nyerni.

A Balaton-partiak (balra Szűcs Bence) megfelelő koncentrációval legyőzhetik mai ellenfelüket
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A BKSE ma (16.00) annak a Budakalásznak az otthonában szerepel, amelyet a volt füredi edző, Csoknyai István irányít.

– Védekezésünk stabil, ha felállt védelem elleni küzdelemre késztetjük ellenfelünket, pozitív végkimenetele lehet számunkra a találkozónak. Ehhez arra van szükség, hogy támadásban csökkentsük a hibákat. Veszélyesnek tartom a Budakalászt, amely gyorsan vált át védekezésből támadásba. Ezt megmutatta a felkészülés alatt is, vigyáznunk kell arra, hogy ne adjuk el könnyen a labdákat – fogalmazott György László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában