nyílt volt a küzdelem

2020.09.29. 21:10

Kikapott és kiesett a Balatonfüredi KSE az Európa Ligában

Nagyot harcolt a Balatonfüredi KSE kedden Szlovéniában, ám egy góllal alulmaradt a Trebnje vendégeként, így búcsúzni kényszerült a kézilabda Európa Ligától.

Horváth Gábor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos

RK Trimo Trebnje–BKSE

23-22 (13-10)

Novo Mesto, 200 néző. V.: Zahradnik, Budzak (szlovákok).

RK Trimo Trebnje: Brana, Tomic (kapusok), Cingesar 1, Potocnik 2, Grojzdek 1, Udovic 1, Dobovicnik 3, Kotar 3, Raso 1 (1), Hamidovic 4 (2), Grbic 2, Cirar 5 (1), Didovic, Florjancic, Kamnikar, Kmet, Edző: Uros Zorman.

Balatonfüredi KSE: Bősz – Rodriguez 2, Malinovic 6, Szöllősi, Szűcs, Határ, Bóka 2. Csere: Andó (kapus), Dénes, Kemény 6 (3), Shynkel 2, Varga 3, Ág, Draskovics 1, Kőhegyi, Brandt. Edző: György László.

Kiállítások: 6, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 4/3.

Az Európa Liga csoportkörébe kerülés volt a tét kedden Novo Mestoban, ahol az RK Trimo Trebnje fogadta a Balatonfüredi KSE-ét. A párharc eredetileg két mérkőzésből állt volna, de a magyar csapat koronavírus-fertőzés miatt nem tudott elutazni az első találkozóra, így a szabályok szerint egy meccs döntött a továbbjutásról. Méghozzá a „vétlen” fél, a szlovének otthonában.

Szerencsére a BKSE-énél nem terjedt el a járvány, az egy stábtagon kívül más nem kapta el a vírust. Hiányzó azonban így is akadt, Petar Topic és Pulay Gábor sérülés miatt nem lehetett ott az összecsapáson.

Nem volt ott sokáig Szöllősi Balázs sem, legalábbis a pályán nem. A fürediek irányítója az első hetesnél fejbe találta a hazaiak kapusát, amiért piros lapot kapott. Egy percet sem játszott.

Innen kellett magát összekapnia a Balaton-parti alakulatnak, amelynél támadásban erősen akadozott a gépezet. A Trebnje is sokat hibázott, de 3-3 után a szlovének tudtak elmozdulni a holtpontról, 5-3.

A vendégek góltalansági időszakát Malinovic szakította meg, majd a fürediek ki is tudzak egyenlíteni, 5-5. A folytatásban a házigazda visszavette az irányítást, 19. perc: 8-6. Nőtt a különbség, amely a 25. percben már négy találat volt, 12-8. Az első félidő végén Shynkel hozta közelebb csapatát az ellenfélhez.

Keményen hajtott az egyenlítésért a BKSE, amelynek a második játékrész tizedik percében sikerült is utolérnie riválisát.

Kemény szerzett gólt, majd labdát, végül a beállós egy hetest is értékesített, így lett 15-15 az állás.

A Trebnje rendre megszerezte a vezetést, de nyílt volt a küzdelem, 48. perc: 18-17.

A vendégek dolgát nem könnyítette meg, hogy nagyon sokat játszottak emberhátrányban. Tíz perccel a vége előtt Andó védett szépen, majd Draskovics lőtt gólt, ezze pedig a Füred vezetett 19-18 arányban.

Varga Mártonék a második félidő nagy részében jó teljesítmény nyújtottak Fotó: Nagy Lajos

Most a szlovéneknek kellett futniuk az eredmény után. Növelhette volna előnyét a BKSE, ehelyett újra egyenlő lett az állás, 56. perc: 21-21.

Malinovic lőtt szép gólt, de Szűcs újabb két percet kapott, a harmadikat. A Trebnje hetesből egyenlített, s sajnos Füred elveszítette a fonalat támadásban. A hazaiak újabb büntetőhöz jutottak, ezúttal Bókát állították ki, és megszerezték a vezetést. Egy perc sem volt hátra, és Füred ismét eladta a labdát.

A megtizedelt (és a bírók által sem éppen támogatott) vendégek nagyot csatáztak, de a Trebnje jutott be a csoportkörbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában