Ligetvári Patrik sajnálja, hogy lelkes szurkolóik nem tarthatnak velük

2020.09.03. 16:03

Trófeával szeretne hazatérni a veszprémi csapat zadari tornáról

Az aranyéremért utazik a SEHA-Liga négyes döntőjére a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese.

B. Virág Rita

Egy kiváló formában lévő veszprémi csapat várja vetélytársát a Bajnokok Ligája idei második játéknapján Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Szeptember 4. és 6. között zárják le a 2019/20-as idényt a SEHA-Ligában, ahol Zadarban a négyes döntőn dől el, ki a kiírás legjobbja. Mint ismeretes, a Telekom Veszprém játék nélkül jutott be a Final Fourba, miután a koronavírus járvány miatt a negyeddöntős ellenfele, a szerb Vojvodina nem tudott elutazni a visszavágóra. Már az első mérkőzést, idegenben is a bakonyiak nyerték 31-25-re, így nem túl nagy merészség azt állítani, a párosítás jobbik alakulata jutott be a négy közé.

A négyes döntőben szerepel még a horvát PPD Zagreb, az északmacedón Vardar Szkopje, valamint a fehérorosz Meskov Breszt.

Az elődöntőben a veszprémiek a Breszttel találkoznak 18 órától.

– A SEHA-Liga aranyérem még hiányzik a tarsolyomból – kezdte Ligetvári Patrik, a Telekom Veszprém válogatott balátlövője. – Amikor a Veszprém korábban megnyerte a sorozatot, nem voltam a pályára lépő keret tagja. Másodszor pedig, amikor már én is játszottam, ezüstérmet szereztünk. Most nagyon pozitívan tekintek az előttünk álló feladatokra és szeretném, ha a győztesnek járó trófeával térhetnénk haza Zadarból – nyilatkozta.

Ligetvári Patrik hozzátette, az előző szezonban az idény legizgalmasabb része maradt el a pandémia miatt, azok a hetek, hónapok, amiért egész évben dolgoztak, amikor trófeákat lehetett volna nyerni.

– Mindenki ki van éhezve sikerre. Itt az idő, hogy újra nyerjünk valamit – húzta alá.

Az átlövő kitért rá, sajnálja, hogy lelkes szurkolóik ezúttal nem tarthatnak velük, hiszen hatalmas támogatást jelentett volna számukra a jelenlétük.

– Megszoktuk, hogy mindenhová népes csapat kísér minket. Külföldön is nagyon jó érzés magyar szót, magyar rigmusokat hallani. Most csak lélekben lehetnek velünk, de biztos vagyok benne, hogy a tévé képernyők előtt ülve is izgulnak, szorítanak értünk, hogy a lehető legjobb eredmény érjük el – mondta.

A lebonyolítás szerint pénteken 18 órakor rendezik az első, 20.45 órától a második elődöntőt.

A fehérorosz Meskov Breszt sosem ígérkezik könnyű ellenfélnek, a belorusz bajnok évek óta egyre magasabban jegyzett társaság, igaz az elitbe, vagyis a Bajnokok Ligája legjobbjai közé még egyszer sem sikerült eljutnia.

A nyáron hatan is távoztak keretéből, például az a William Accambray, aki korábban Veszprémben is játszott egy rövid ideig. Másutt folytatja pályafutását Branko Kankaras, Darko Djukic, Nemanja Obradovic, Artsiom Kulak, és Daniel Andrejew is.

Bresztbe igazolt viszont a Telekomnál is kölcsönben játszó Pawel Paczkowski, a Tatabányától Vladimir Vranjes, a Vardartól Stas Skube, és a medvegyitől Dimitrij Santalov is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában