Magabiztos kerékpáros elsőség

2020.10.08. 20:56

Benedek István aranyérmet szerzett kategóriájában a zalakarosi versenyen

Magabiztos győzelmet aratott a 60 évesek kategóriájában Benedek István, a VKE-Nelson versenyzője a Tour de Zalakaros országúti kerékpárversenyen. Klubtársa ötödik lett az 50 éven felüliek között.

Horváth Gábor

Benedek István (a képen elöl) szép sikerrel zárta az idei „szűk” szezont

Forrás: a szervezők

Középtávon (60 km) négyszáz, hosszútávon (135 km) pedig mintegy háromszáz indulóval rendezték meg a Mapei Tour de Zalakaros elnevezésű országúti kerékpárversenyt a közelmúltban.

A mezőnyök változatos utakon haladtak a zalai dombokon. A középtávon 200 méter, míg a hosszútávon 1150 méter szintkülönbség várt a teljesítőkre.

A szakaszok két komoly emelkedőt is tartogattak, 15-16 százalékos részekkel, amelyen sokan csak kerékpárjukat tolva tudtak haladni. Az út keskeny volt, ezért gyakran a mezőny erősebb, esélyesebb versenyzői is leszállni kényszerültek a nyeregből, hiszen ha valaki előtt megálltak, ott bizony nem lehetett újból elindulni.

Benedek István, a VKE-­Nelson versenyzője a 60 évesek kategóriájában magabiztos győzelmet aratott, 3 óra 54 perc alatt teljesítette a távot.

Benedek István (a képen elöl) szép sikerrel zárta az idei „szűk” szezont Fotó: a szervezők

Klubtársa, Kauker Attila az 50 éveseknél az ötödik helyen végzett, mindössze pár másodperccel maradt le a dobogóról.

– Sajnos rossz fogaskeréksort választottam, így a meredek részekkel nagyon megszenvedtem. Talán összetettben előrébb végezhettem volna, de nem vagyok elégedetlen, kihajtottam magam. Idén már nem indulok több versenyen. Ez egy „szűk” esztendő volt, két versenyen voltam összesen – foglalta össze Benedek István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában