nem sikerült kihasználni a helyzeteket

2020.10.04. 20:15

Döntetlennel szakadt meg a Veszprém hazai sorozata

Az NB III nyugati csoportjának 12. fordulójában, vasárnap a VLS Veszprém együttese egy-egy büntetőből szerzett góllal osztozott meg a pontokon a Gárdony ellen.

Rónai Tamás

Fotó: Mátyus Tamás

VLS Veszprém–Gárdony 1-1 (1-0)

Veszprém, 300 néző. Jv.: Bana G. (Perák, Páhoki). VLS Veszprém: Deczki – Dobsa, Gulyás, Krebsz, Kovács D., Rápó (Molnár B.), Vass Sz., Pavlitzky (Róth), Rédling (Gálfi), Sárossy, Major. Edző: Pető Tamás. Gárdony: Schener – Mód, Kónya, Koronczi, Ujvári, Rodenbücher (Balogh B.), Balogh Á., Zsigmond B. (Kovács Á.), Kercsó, Király B., Tóth T. Edző: Oláh Attila.

A találkozó első kapura lövésére a 10. percig kellett várni, de Rápó helyzetét magabiztosan hárította Schener.

A 22. percben megszerezte a vezetést a Veszprém. Sárossy-Krebsz összjáték után utóbbit már csak szabálytalanul tudták szerelni a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Major helyezte a kapu bal alsó sarkába, 1-0.

A 32. percben Pavlitzky indult meg egyedül a saját térfeléről, két gárdonyi játékoson is túljutott, majd passzolni próbált, de a jobb szélen érkező veszprémi támadó elől az utolsó pillanatban menteni tudtak. Az első játékrészt Pavlitzky és Koronczi kakaskodása zárta le, a megítélt szabadrúgást Sárossy rúgta a sorfalba.

A második félidő elején egy felívelés után Ujvári és Major fejeltek össze, utóbbi csak turbánban tudta folytatni a játékot. A 62. percben Molnár Balázs lépett pályára, aki új lendületet vitt a hazai támadásokba. Először egy szép cselsorozat végén tudtak előle menteni utolsó pillanatban, majd Schnenernek kellett hárítania.

Az ellentámadásnál Pavlitzky buktatta a büntetőterületen belül Balogh Ádámot. A 69. percben a sértett állt a labda mögé, aki pontosan helyezte azt a kapuba, Deczki csak beleérni tudott, 1-1.

Nem sokkal később meg is fordíthatta volna a meccset a Gárdony. Egy eladott labdát követően Zsigmond Bence egy csellel elfektette a védőjét, majd centikkel tekert a kapu mellé. A 82. percben Gulyás hozta ziccerbe Majort, akinek lövésébe még a becsúszó védő belelépett, így az a kapu mellé pörgött.

Az utolsó percekben kétszer is eldönthette volna a mérkőzést a VLS gárdája. Előbb Major beadása után a gólvonalról mentettek az utolsó pillanatban a gárdonyiak, majd Gálfi remek lövését spárgázta ki a vendégek hálóőre.

Szerdán 14 órás kezdettel az NB II-es Szeged együttesét fogadja a Veszprém a Magyar Kupa 6. fordulójából korábban elmaradt találkozóján.

Pető Tamás: – A gólunk mellett volt 3-4 százszázalékos helyzetünk, amit ziccerig játszottunk. Ha ezeket sikerült volna kihasználnunk, akkor sima győzelemmel zárjuk a mai mérkőzést. Azt sajnálom, hogy az ellenfelünk helyzet nélkül talált a kapuba, de nincsen semmi probléma, a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában