Mahé: csillagos ötös a szélen

2020.10.07. 19:31

Hatalmas fölénnyel nyert a Veszprém

Mindössze hét gólt kapott a Telekom Veszprém a Ceglédtől a második félidőben a 16. fordulóból előrehozott NB I-es férfi kézilabda-mérkőzésen. A nagy tempóban kézilabdázó címvédő hatalmas fölénnyel nyert.

B. Virág Rita

20200913 Veszprém Bajnoki kézilabda mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - Ceglédi KKSE (sárga) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Cegléd-Telekom Veszprém 20-48 (13-21)

Cegléd, 500 néző. V.: Nagy F., Túróczy. Ceglédi KSE: Kránitz – Pásztor Á. 1, Juhász, Kállai 4, Németh B. 1, Spekhardt 2, Szepesi 2 (1).

Csere: Rózsavölgyi, Tamási (kapusok), KISS R. 4, Vranac 1, Mazák 1, Zakics, Teleki, Sinkovits 1, Gyene 3. Edző: Nagy Károly.

Telekom Veszprém: Székely – Marguc 5, Maqueda 5 (1), MORAES 5, Lauge 4, Borozan 1, MAHÉ 11. Csere: CORRALES (kapus), TÖNNESEN 4, Lékai 3, Nilsson 4, Markussen 1, Jahija 4, Ligetvári 1. Edző: David Davis.

Kiállítások: 6, ill. – perc

Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elrendelte, hogy a férfi kézilabda NB I-ben minden hétfőn valamennyi csapat számára kötelező a koronavírus-járvány miatt a tesztelés. Kedd estére ki is derült, hogy a Ferencvárosnál kettő, a Dabasnál kilenc játékos tesztje pozitív lett, így mindkét csapat elhalasztotta az erre a hétre tervezett mérkőzéseit.

Mindeközben Cegléden és Veszprémben szerencsére mindenki negatív lett, így aztán a 16. fordulóból előrehozott bajnokit meg tudták tartani Abonyban.

Nagy iramban kezdte meg az összecsapást a Veszprém (1-3), azonban kisebb hibák után felzárkózott egy gólra a Cegléd (3-4). Az egyenlítésért is támadhattak a hazaiak, azonban Borozan labdaszerzése után Moraes szerzett gólt. Ezt követően azonban tempót váltott a Veszprém, és remek beállójátékkal, valamint gyors lerohanásokkal 8-4-re, majd 12-8-ra elhúzott.

A 16. percben a szélsőt játszó Mahé kivételével új csapatot küldött pályára Davis edző: Jahija érkezett a jobb szélre, Tönnesen, Markussen, Nilsson, valamint Lékai lépett pályára.

Tönnesen egy triplával mutatkozott be, a túloldalon pedig Kiss Roland volt elemében, a 20. percben már negyedik góljánál járt (10-16).

Fokozatosan nyílt az olló a két csapat között, míg a Telekom pillanatok alatt növelte találatait számát, addig a Cegléd nem boldogult a piros mezesek hatosfalával (24. perc: 10-18). Ligetvári első labdaérintéséből betalált, a félidő végén pedig magabiztosan vezetett a Veszprém a szélen lubickoló Mahé vezérletével.

A francia játékos indította a második felvonást is, majd Lauge talált be, és tízgólosra hízott a differencia (13-23). Nem kímélte ellenfelét a Telekom, és a 36. percben 14-26-nál időt kértek a hazaiak. Ezt követően sem változott a játék képe, a bakonyiak óriási fölényben kézilabdáztak (16-31).

A második játékrészben tizenhét perc alatt mindössze ötször tudták a ceglédiek bevenni a veszprémi kaput, nem csoda, ha kicsivel később több mint húsz góllal vezetett a Telekom (49. perc: 18-39).

A Cegléd egyáltalán nem tudta feltartóztatni a vendégek rohamait, s már csak az volt a kérdés, a Veszprém eléri-e az 50 gólt (53. perc: 19-42).

Corrales teljesen elbizonytalanította a házigazdákat, míg a támadószekcióban Mahé tűnt megállíthatatlannak (59. perc: 19-47).

Végül a Telekom győzelméhez kétség sem férhetett, rendkívül magabiztos sikert könyvelhetett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában