A járvány felülírhatja az idei programot

2020.10.09. 11:00

Idegenben indul a bajnokság a veszprémi kosarasok számára

A Nagykőrös ellen kezdi meg a 2020/21-es bajnoki évadot a Hoya Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata az NB I/B-s pontvadászat piros csoportjában szombaton.

B. Virág Rita

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém jövő héten játszik itthon először

Forrás: veszpremkosar.hu

Fotó: Kovacs Tamas

Az elmúlt években rendre a feljutásért küzdött a veszprémi kosárcsapat, azonban a koronavírus-járvány miatt alaposan megváltoztak a gazdasági viszonyok, s az idei évadban egy megfiatalított, ám annál lelkesebb és mindenre elszánt alakulattal vág neki a bajnokságnak a Hoya.

Az egyik legfőbb változás a kispadon történt: a nyártól Baksa Szabolcs irányítja a társaságot. A vezetőedző korábban Mérész Csaba és Nikola Lazics mellett dolgozott má­sod­edzőként, ő az U20-as férfiválogatott technikai vezetője.

– A csonka szezon lezárása után mindenképpen szerettem volna a veszprémi klub kötelékében maradni. A nyáron kerestek meg az egyesület vezetői, és bevallom, nem sokat hezitáltam, örömmel vállaltam a felkérést. Nekem ez a feladat igazi mélyvíz, azonban nem olyan típus vagyok, aki megfutamodna, szeretem a kihívásokat. Sokat teszek, dolgozom azért, hogy fejlődjek, tanuljak és segíteni tudjam a csapatom – hangsúlyozta Baksa Szabolcs.

A megfiatalított gárda augusztus elején kezdte a felkészülést. Az első hetekben Starhon Katalin erőnléti edző irányításával főleg a fizikai munka, az erőnlét fejlesztése került középpontba. Ezt követően viszont már a taktikai, labdás edzésekre helyezték a hangsúlyt.

– A felkészülésünk jól haladt, ám a koronavírus-járvány nálunk is felütötte a fejét, emiatt két hétre karanténba kellett vonulnunk, fel kellett függeszteni a tréningeket – magyarázta a szakvezető.

Baksa Szabolcs kiemelte: a pandémia miatt zaklatott szezonra számít, és igyekezett tanítványait is felkészíteni arra, hogy ebben az évadban lehetetlen előre tervezni, és előfordulhatnak fennakadások, törlések, vagy más problémák is.

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém jövő héten játszik itthon először Fotó: veszpremkosar.hu

A Veszprém várhatóan ezen a hétvégén, október 10-én, szombaton megkezdi a bajnoki szereplést. A Nagykőrös ideiglenes otthonában lép majd pályára. Azért ideiglenes, mert az október 1-én életbe lépett kormányrendelet miatt a Nagykőrös is kiszorult eddigi otthonából, és Kiskunfélegyházán, a Kész arénában rendezi meg a hazai összecsapásait.

– A megváltozott gazdasági viszonyok sok csapatot negatívan befolyásoltak a piros csoportban. Több gárda is szolidabb költségvetéssel vág neki az idei évnek. Ez látszik a játékosállományon is, szerintem összességében gyengült a mezőny, ugyanakkor jóval kiegyensúlyozottabbá vált. Szerintem minden idők egyik legizgalmasabb bajnoksága lehet az idei, mert nincs szakadék, egyforma játékerőt képvisel mindenki – vélekedett a tréner.

Baksa Szabolcs hozzátette, a szombati rivális Nagykőrös együttesének egyik legfőbb erénye a többiekkel szemben, hogy évek óta együtt játszik a mag, és csak minimális változás volt a keretében.

– Nehéz találkozóra számítok. Felkészültünk legjobb tudásunk szerint. Mindig a maximumra törekszem, mindenki ellen győzni szeretnék. Nem ismerek megalkuvást, ha a kosárlabdáról van szó. Ezt a mentalitást várom a fiúktól is. Bízom az eredményes szezonkezdetben – húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában