kézilabda bajnokok ligája

2020.10.28. 20:33

Ilyen még nem volt: döntetlen Kielben

Magas színvonalú, izgalmas és fordulatos összecsapáson 31-31-re végzett a Telekom Veszprém a THW Kiel ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Korábban a két csapat még sohasem játszott döntetlent egymással.

B. Virág Rita

Kiel, 2020. október 28. Rasmus Lauge, a Telekom Veszprém játékosa a THW Kielnek dobott gólja után a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának csoportkörében, a B csoport 6. fordulójában játszott mérkõzésen a kieli Wunderino Arenában 2020. október 28-án. MTI/EPA/Getty Images/Martin Rose

Forrás: MTI/EPA/Getty Images/Martin Rose

Fotó: Martin Rose

THW Kiel-Telekom Veszprém 31-31 (18-20)

Kiel, 3000 néző. V.: Lopez, Ramirez (spanyolok). THW Kiel: N. LANDIN – EKBERG 7 (4), REINKIND 5, PEKELER 4, Wiencek 3, Duvnjak 1, M. Landin 2. Csere: SAGOSEN 9, Horak, Zarabec. Edző: Filip Jicha.

Telekom Veszprém: CUPARA – MARGUC 3, JAHIJA 4, LAUGE 3, Moraes 1, Borozan 4, Strlek 3. Csere: Székely (kapus), Nenadics 5 (2), NILSSON 4, Maqueda 1 (1), MANASZKOV 3, Ligetvári. Edző: David Davis.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 4/3.

Négy kulcsjátékosa – a koronavírussal fertőzött és karanténban lévő Lékai Máté, Rodrigo Corrales, Blaz Blagotinsek és Kentin Mahé – nélkül szerepelt a Telekom Veszprém Kielben a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában. A túloldalon is akadtak hiányzók: Nikola Bylik, Steffen Weinhold és Sven Ehrig is sérülés miatt maradt ki a keretből.

Remekül kezdett a Veszprém, az első három támadásából három gólt szerzett (3. perc: 1-3). Borozan kapta a találkozó első kiállítását, de gyorsan egalizálták a létszámot a házigazdák, Pekeler is leült két percre.

Az 5. perc végéhez érve a Kiel egyenlített (4-4), azonban Borozan válasza gyorsan érkezett.

Cupara és N. Landin is bemutatott egy-egy bravúrt, Sagosen második találatával 5-5-re állt a csúcsrangadó, aztán Pekeler átvette a vezetést.

Fej fej mellett haladtak a csapatok, viszont míg Cuparának nem volt szerencséje Sagosen löketeivel, addig N. Landin több bravúrt is bemutatott (12. perc: 9-7).

Nilsson érkezése újabb lendületet adott a Telekomnak, így az első negyedóra végéhez érve 10-10 állt a kijelzőn, sőt Jahija találatával ismét a Veszprém ment elől (10-11).

Duvnjak átlövését nem védhette Cupara, viszont N. Landin teljesen elbizonytalanította Strleket. Közel négyperces gólcsendet tört meg Sagosen, majd M. Landin kiállítása után Nenadics volt eredményes, kétszer is (21. perc: 12-13).

Cupara bravúrját követően Marguc ziccerével két góllal vezetett a Telekom (12-14). Egyenlített a Kiel, majd Strlek két remek találattal jelezte N. Landinnak, hogy ismét erőre kapott (24. perc: 14-16). A túloldalon Sagosen ihletett formában kézilabdázott, a nyolcadik gólját szerezte a 27. percben (17-17).

A félidő utolsó perceiben azonban a bakonyiak akarata érvényesült, és Nenadics vezérletével 18-20-as állással vonultak pihenőre a csapatok.

Kapusbravúrokkal indult a második játékrész, Reinkind- és Manaszkov-góllal folytatódott. N. Landin hetest fogott, Ekberg büntetőivel viszont nem tudott mit kezdeni sem Székely, sem Cupara (38. perc: 22-22).

Moraes kapott két percet, aztán Cupara végre megfogta Ekberg hétméteresét. Jahija két szerencsés átlövésével ismét kettővel ment a magyar bajnok (22-24). Cupara elkapta a fonalat, ám a támadószekció kisebb hibái után kiszolgáltatott helyzetbe került a veszprémi kapus (44. perc: 24-24).

Kisebb hullámvölgybe került a Veszprém, zsinórban hármat vágott a Kiel, és 26-25-re fordított. Fordult a kocka, most a Telekom futott a nyitott védekezésre váltó Kiel után, 28-27-es eredményről indult meg az utolsó tíz perc.

Ekberg lerohanása után azonnal időt kért David Davis, azonban Nenadics érthetetlen módon helyzet nélkül ellőtte a labdát, az ellentámadás végén pedig Wiencek volt eredményes (53. perc: 30-27).

Már-már úgy tűnt, elúszott a meccs, amikor Manaszkov két góllal visszahozta a reményt (56. perc: 31-29). Aztán Marguc használta ki a helyzetét, és már csak egy volt közte. Remek védekezést követően Borozan egyenlített, két perc volt vissza (31-31).

Sagosen fölédurrantotta, ahogy Jahija is, így 31-31-ben egyeztek meg a küzdő felek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában